Sportos hétvége a DBS-ben


Két nap alatt három bajnoki mérkőzést is rendeztek a Don Bosco Sportközpontban, melyek vegyes képet mutatnak…

Szombat késő délután a KKSE közelmúltban edzőváltáson átesett férfi csapata lépett parkettre a tabellán egy ponttal előtte, a 2. helyen álló Szolnok gárdáját fogadta, így egy esetleges győzelemmel előreléphetett volna egy pozíciót. A mérkőzés nagyon rosszul indult, hiszen a vendégek hamar vezetést szereztek és egyre csak növelték is előnyüket, a félidőben már 7(!) volt közte (9-16). A második felvonásban aztán összeszedettebb képet mutatott magáról a Novák Tamás-Ölschléger Krisztián edzőpáros által dirigált hazaiak felzárkóztak, sőt a vezetést is átvették (25-24), ám a végére ismét a szolnokiak akarata érvényesült és végül elvitték mindkét bajnoki pontot a DBS-ből (30-31). Ráadásul a Füzesabony vasárnapi győzelmével még a harmadik helyről is eggyel hátrébb csúsztak a mieink…

NB II férfi felnőtt-Észak-kelet, 14. forduló:

Kazincbarcikai KSE-Szolnoki KCSE 30-31 (9-16)

Pillanatkép a meccsről (sárgában a KKSE). Fotó: dbsk.hu/Tanyi Melinda

Vasárnap délben folytatódott a sor és a megyei kézibajnokság két barcikai szereplője a Szalézi DSE pályaválasztása mellett a KKSE csapatát “látta vendégül” és az erőviszonyok hamar megmutatkoztak. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium egykori és jelenlegi növendékeiből összeállított DSE magabiztos győzelmet aratott és őrzi második helyét a táblázaton. A KKSE fiataljai a sereghajtók.

B-A-Z – Heves megyei férfi felnőtt bajnokság:

Szalézi DSE – Kazincbarcikai KSE 35-22 (21-12)

Támadásban a DSE ifjai. Fotó: dbsk.hu/Tanyi Melinda

A napot és egyben a DBS sportos hétvégét is az Extraligában szereplő Vegyész zárta, méghozzá szintén egy friss edzőváltással a hátuk mögött. Az eddigi vezetőedző, Marek Kardos szakmai igazgatóvá lépett elő, míg az ő helyét Hollósy László a Nyíregyháza női röplabda csapatának két hete menesztett szakvezetője foglalta el. Az ellenfél a friss Magyar Kupa győztes és a bajnokságot is veretlenül vezető Pénzügyőr volt, de ezúttal nem tudta azt a teljesítményt nyújtani a fővárosi gárda, mint korábban. A mieink láthatóan jobban “haraptak”, élesebbek voltak és a fordulópontokból is jobban jöttek ki, Három sima szettben, mindössze 70 perc alatt győztek Blázsovicsék, ami önbizalomnövelőnek mindenképpen jól jött.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 8. FORDULÓ

Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE 3-0 (16, 15, 21)

Egységben az erő… Fotó: dbsk.hu/Józsáné Földesi Anna

Eredményektől függetlenül mindenkinek gratulálunk a hétvégi teljesítményhez, hajrá tovább!