Nem volt ellenszer a kobrák ellen


Lezárult a bowling bajnokságunk csapatversenye is a hétvégén és új bajnokot avattunk!

A negyedik fordulót rendeztük az elmúlt szombaton a VI. Don Bosco Amatőr Bowling Bajnokság csapat kategóriájában, ami egyben az utolsót is jelentette. Ahogy jeleztük is, nagy meglepetésre nem lehetett számítani, mivel az első három fordulót mind a Kormos testvérek alkotta egység a Lila Kobrák nyerték és ahhoz, hogy ne ők legyenek az összetett elsők, nagyon rosszul kellett gurítaniuk. Nem így lett.

Egy formáció sajnos nem tudott részt venni a záró körben, így is öt gárda feszült egymásnak. A lányok csapata, a Golyószórók most is, mint egész évben kitartóan jött és felvette a harcot az erősebbik nem képviselőivel, úgyhogy ezért külön gratuláció és elismerés jár nekik ezen a fórumon is! Az élbolyban pedig izgalmasan alakultak a pontszámok. A tavalyi bajnok és többszörös győztes Csapassuk (Tschapassuk) nagyon igyekezett, hogy legalább egy kört megnyerjenek. Ezt a törekvését végül siker koronázta, hiszen rögtön az első game-ben maguk mögé utasítottak mindenkit és onnantól kezdve tulajdonképpen mindenki a hátukat nézte.

A trónfosztásra készülő Kobrák végül az utolsó game-t megnyerték, köszönhetően az egyéni bajnok Kormos Gergely új, fantasztikus pályacsúcsának! Igaz, hogy csak egyetlen fával, de 8(!) egymás utáni strike-kal (tarolással), 269-es pályát gurított, ami DBS-csúcs és nagyszerű teljesítmény is egyben! Ezzel együtt is “csak” a 2. helyet szerezték meg a fordulóban, de ez nem veszélyeztette a bajnoki címüket. Az összetett harmadik helyet a Sztrájkolók (Strike-olók) szerezték meg, akik stabilan és magabiztosan hozták a bronzos helyezést, kiegyensúlyozottan teljesítettek az egész szezon során. Nincs óriási különbség az első két gárdához képest, így egy jól sikerült szezon akár meglepetést is okozhat jövőre. Üde színfolt volt az Amatőrök elnevezésű újonccsapat, akik nevükkel ellentétben egyáltalán nem amatőr szintet képviseltek. Folyamatosan fejlődtek és a mostani, utolsó körben már 1864 fás teljesítménnyel rukkoltak elő, ami szintén komoly eredményt jelent. Ha tovább tart a fejlődésük, még ők is beleszólhatnak a jövő évi végelszámolásba… Mindenesetre a 2023-2024-es bowling csapatbajnokság már most izgalmasnak ígérkezik! Gratulálunk minden résztvevőnek és várjuk őket jövőre is!

VI. Don Bosco bowling csapatbajnokság, 4. forduló, 2023. május 6.

1. Tschapassuk  2174 fa – 6 pontot szereztek az összetettben

2.  Lila Kobrák 1943 fa – 5 pont

3.  Amatőrök  1864 fa – 4 pont

4. Srike-olók 1821 fa – 3 pont

5. Golyószórók  1700 fa – 2 pont

A Beast csapata ezúttal nem tudott részt venni.

VI. Don Bosco Bowling csapatbajnokság, végeredmény:

1. Lila Kobrák  – 23 pont – bajnok

2. Tschapassuk – 21 pont

3. Strike-olók – 15 pont

4. Beast – 9 pont

5. Golyószórók – 7 pont (6558 fa)

6. Amatőrök – 7 pont (4887 fa)