Már a harmadik gyertya is ég az adventi koszorún…


… és a DBS közösségi karácsonyfája is közelebb került a teljességhez. 

Az elmúlt héten is folytatódott az a kezdeményezésünk, amit advent elején hirdettünk és minden nap egy újabb közösség dísze került fel a közös fenyőfánkra.

Ezúttal a hetet, december 9-én rendezett Don Bosco teremtorna résztvevőivel nyitottuk. Rendszeresen, minden hónapban jönnek hozzánk azok a fiatalok egy barátságos focitorna erejéig, így aznap nem volt kérdés, hogy ők díszítsenek. Kedden a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium görögkatolikus hittanosai közül az egyik csoport helyezett el díszt, szerdán a szintén gimnazista római- és görögkatolikus hittanosok újabb csoportjai díszítettek. Csütörtökön a Don Bosco Szakiskola kollégistáinak egy csoportja, pénteken pedig a hűséges bowlingosaink, akik a bajnokságunkban is szerepelnek. Szombaton az Adventi Termelői Vásár és a süteménysütő verseny eredményhirdetésének keretében érkezett hozzánk egy dísszel egyházközségünk Cursillio csoportja, a már fent említett vasárnapon, advent 3. vasárnapján pedig a kazincbarcikai szalézi szerzetesi közösség tagjai helyezték el díszüket a közösségek karácsonyfáján.

Mire ezen sorok megjelennek honlapunkon már újabb két csoport dísze is felkerült a fenyőfánkra, de erről majd az utolsó heti összefoglalóban írunk majd. Advent 4. vasárnapján pedig 16.00-tól egy kis ünnepi műsorral és szeretetvendégséggel kedveskedünk a meghívott, addigi összes díszítő közösségnek. Ezúton is tolmácsoljuk az erre az alkalomra szóló meghívásunkat minden érintett és minden kedves érdeklődő felé is, hogy együtt, személyesen tudjunk egymásnak áldott karácsonyt kívánni. “Légy vidám és tedd a jót!”

A 2. heti díszítők