Újabb nagy sikerű termelői vásár és süteménykészítő verseny


Adventi Termelői Vásárunk és az ennek keretében közzétett süteménykészítő versenyünk is népszerű és gazdag volt. 

Negyedszer rendeztünk adventben termelői vásárt és elmondható, hogy sem az árusok, sem a vásárlók lelkesedése  nem lankad, hiszen ezúttal is regisztrált 15 “portékás”, akiket a zord időjárás ellenére több tucatnyian kerestek fel. Kolbászok, szalonnák, tepertők, szőttes kézimunkák, mézek, szörpök, gyümölcslevek, vagy éppen övek, terítők ékesítették az üvegfolyosónkból alakult vásári kínálatot. Élő népzene és a jó hangulat együttesen kölcsönözte a vásár sikerét és minőségét.

A süteménykészítő versenyünkre is szép számú érdeklődő és “pályamű” érkezett, melynek eredményhirdetésénél a meghirdetett pénzdíjazáson túl a részvétel és az értékelésből fakadó izgalom leküzdése jelentett kihívást. Az elkészített süteményeket, desszerteket, két kategóriában értékelte a zsűri, nevezetesen Szabó István, a Nemzeti Gasztronómiai Szövetség életműdíjas munkatársa, illetve a salzburgi világbajnokság egyéni és csapat kategóriában is ezüstérmes mesterszakácsa, valamint Sulyok Sándor mestercukrász, a Jégvirág süteményüzem főcukrásza.

Édes kategóriában a Tábori Béláné által készített fekete rózsák nevű alkotás nyerte a fődíjat, sós kategóriában pedig Cséry Ágnes sajtos tekercse vitte a pálmát! Ezúton is gratulálunk!

A díjazottak és a zsűri. Fotó: Józsáné Anna, dbsk.hu