Vidámak voltunk és sok jót tettünk


Nyári táborunk második felvonása a Természetbarátok hetének záró napja után megállapíthatjuk, hogy a közel hetven gyermek ismét egy tartalmas, színes programokkal teli hetet tudhat maga mögött. 

A felfedezők hete utáni elégedettség és jókedv csak fokozódott július utolsó hetén, hiszen immáron sokan a gyerkőcök közül ismerősként, barátként köszöntötték egymást. Az ilyen kötetlen, ismerősi hangulatban sokkal könnyebb jól éreznie magát gyermeknek, felnőttnek egyaránt.

A teljesség igénye nélkül megpróbáljuk egy csokorba szedni a heti történéseket, melyek részleteit a Don Bosco Sportközpont Facebook-oldalán napról-napra nyomon követhették. A hétfő az ismerkedés, összecsiszolódás jegyében telt, melyben nagy segítségünkre voltak azok a fiatal szalézi animátorok, akik nagy tapasztalattal és rutinnal rendelkeznek a gyerektáboroztatás terén. Ezúton is köszönjük nekik, nem csak a hétfői, hanem az egész heti munkát.

Sorverseny közben

 

Kedden már a minket körülvevő természet szépségeivel foglalkoztunk, hiszen a júniusi táborunk résztvevői által az akkori kiránduláson gyűjtött növények, szárított és préselt formájával dolgoztak. A délután, – mint minden más napon – sporttal és mozgással telt. A DBS nyújtotta számos sport- és szabadidős tevékenységből válogathatott mindenki a kénye-kedve szerint. Mondani sem kell óriási sikere volt minden mozgásfajtának, aki élt és mozgott, az futott, focizott, kötelet mászott, trambulinban ugrált, bowlingozott, pingpongozott, csocsózott és még sok más egyebet csinált.

Préselt növények az emléklapon

Szerdán az állatvilág egy szeletkéjébe pillanthattunk be a Miskolci Vadaspark munkatársainak jóvoltából. Hüllők, békák, kétéltűek jöttek hozzánk és az ő életükkel, táplálkozási szokásaikkal ismerkedtünk. A bátrabbakról közös fotót is készítettünk, melyeket szintén a facebook oldalunkon tekinthetnek meg.

A vörös királysikló is rendkívül népszerű volt

Csütörtökön a környezetünk és élővilágunk egyik fontos védelmező alakulatához, a tűzoltókhoz látogattunk el, amely szintén nagy sikernek örvendett a lurkók körében. Közelebbről láthattuk a “tűzlovagok” mindennapjait, tömlőt, sisakot, autót, létrát, stb.

A jövő kis tűzoltói

Pénteken délelőtt az Aura Segítő Kutya Alapítvány önkéntesei és kutyusainak köszönhetően egy igazi kutyashow-ban volt részünk, hiszen olyan bemutatót láttunk tőlük, ami sokáig emlékezetes marad mindenkinek. Ebéd után, nagy örömünkre az időjárás is a kegyeibe fogadott és a keddre tervezett habpartyt sikerült bepótolni a táborozók nagy örömére. Ezután már csak az eredményhirdetés és a személyes, kis ajándékok kiosztása következett, ami szintén csillogó szempárokat vont maga után.

Kutyashow a gyerekek nagy örömére

Mindent összegezve, egy mozgalmas, változatos, de minden fáradtságot megérő hetet zártunk a második nyári táborunkban. Remek visszajelzéseket kaptunk a gyerekektől, amitől többet nem is kívánhatunk! Száz szónak is egy (mondat) a vége, mely egyben a szlogenünk is: “Légy vidám és tedd a jót!” – vidámak voltunk és sok jót tettünk.

A habparty közben is lelkesedtek a fiatalok