10 éves a Szent Család templom


Augusztus végén lesz a kazincbarcikai Szent Család templom felszentelésének 10 éves évfordulója, melynek keretében egy nagyszerű hangversennyel készül a Don Bosco Ifjúsági Ének- és Zenekar. 

2007. augusztus 25-én – Dr. Ternyák Csaba, jelenleg is hivatalban lévő egri érsek székfoglalásának évében – szentelte fel Dr. Seregély István ny. egri érsek a Szent Család templomunkat. A négy évig épülő templom azóta is városunk egyik ikonikus épülete, amely immáron 10 éves múltra tekint vissza.

A kazincbarcikai Római Katolikus Plébánia vezetését 6 éve, 2011-ben átvevő Magyar Szalézi Tartomány és az egyházközség tagjai is nagy büszkeséggel készülnek az évfordulóra, ennek egyik ünnepi pillanata a Don Bosco Ifjúsági Ének- és Zenekarának komolyzenei hangversenye lesz, melyre szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket, 2017. augusztus 26-án, szombaton este 19.00-tól a Szent Család templomban.

A Szent Család templom

Másnap, augusztus 27-én 10.30-as kezdettel tartjuk a búcsúi szentmisét, melyet az Egri Főegyházmegye főpásztora, Dr. Ternyák Csaba celebrál. Erre az ünnepi alkalomra is szeretettel várjuk kedves testvéreinket.