Szalézi Pedagógiai Konferencia a DBS-ben


A Don Bosco Sportközpontban tartott konferencia délelőttjén három előadást hallgathattak meg a résztvevők, többek között a világhírű szalézi nevelőt és írót, Bruno Ferrerot.

A konferenciát a Magyar Szalézi Tartomány első embere P. Ábrahám Béla SDB tartományfőnök atya nyitotta meg és köszöntötte a kedves jelenlévőket.

dscn7949

P. Ábrahám Béla SDB tartományfőnök atya

Bruno Ferrero, a konferencia díszvendége 12 pontban fejtette ki a mese szerepének fontosságát Don Bosco-nál. Elmondása szerint a mese kezünkben fegyver, ha jól használjuk életre szóló élmény. Második előadásában a család szerepét fejtette ki egy picit bővebben a neves olasz szalézi atya.

dscn7960

Bruno Ferrero

A híres szalézi nevelő két előadása között Faltisz Alexandra tartott elbeszélést a rajzos illusztrációk fontos funkcióját kiemelve és prezentációjában a szinte életre kelő rajzait bemutatva.

Faltisz Alexandra

Faltisz Alexandra

Az előadások után szendvicsebéd következett, melynek elfogyasztása után hat munkacsoportban szekcióülésekkel folytatódott a program. A Don Bosco Sportközpontban a testnevelés szekció bemutatóját kísérhették figyelemmel Kovács László a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium testnevelés-szakos igazgatóhelyettese vezetésével. Így a hasonló tárgyakat tanító kollégák személyesen is találkozhattak, kicserélhették pedagógiai és oktatási tapasztalataikat.

dscn8247

Sikeresnek és hasznosnak ítélték a résztvevők a pedagógiai konferenciát, melyet minden évben megrendeznek a Szalézi Intézmény Fenntartó szervezésében. Sportközpontunk nagy örömére, idén először látogattak el Kazincbarcikára a szalézi fenntartásban dolgozó pedagógusok.

dscn8089