Kazincbarcikai Világjárók Klubja – Gyalogos zarándoklat az El Caminon


Útjára indítottunk egy tematikus előadássorozatot a nyitó hetünkön még szeptemberben, melynek akkor óriási sikere volt. Nagy Tibor az Andokban szerzett élményeiről számolt be a nagyközönségnek két hónappal ezelőtt, most pedig Farkas Katalin, városunkban élő virágbolt tulajdonos mesélte hitére épülő bátor kezdeményezését.

A közöttünk élő hétköznapi emberek, akik egy kicsit mégis kitűnnek közülünk. Talán ezt a címet is adhattuk volna ennek a klubnak, melynek keretein belül csütörtök este Farkas Katalin számolt be a Szent Jakab zarándokútról, azaz az El Camino-ról. Négy alkalommal feszült neki ennek a világhírű 785 km-es gyalogútnak, mely a francia kisvárosból Saint Jean Pied de Port-ból indul és a spanyol Santiago de Compostela-ba érkezik, ahol Szent Jakab apostol a keresztényüldözés elől Jeruzsálemből ide menekített koporsója található.

dscn7837

Megtudtuk, hogy számos nehézségen és betegségen segítette át az Istenbe vetett hite Katalint, aki szinte minden létező akadály ellenére, dacolva minden körülménnyel, ment előre és imáit, fohászait mondogatva csak egy cél lebegett a szeme előtt: Santiago de Compostela elérése. Ez sikerült is neki, nem is egyszer, ezeket örökre beírta az emlékezetébe és elmondása szerint a mai napig erőt merít belőlük.

dscn7828

Nagyon sok érdeklődő meríthetett erőt ugyancsak a szavaiból és ezért mi csakis a hála hangján szólhatunk felé, hogy ezt a tanúságtételt hallhattuk. Köszönjük!

dscn7833