Sima 3 pontot szerzett a Vegyész


Kicsit nyögvenyelősen indult a DEAC elleni bajnoki, de menet közben helyére kerültek a dolgok…

A Challenge kupa kiesés – ám győzelem – után nem egész 3 nap állt a csapat rendelkezésére, hogy fejben rendbe tegyék magukat és végérvényesen a bajnokságra koncentráljanak Ciupa-ék. Az első szettben nem úgy tűnt, hogy ez maradéktalanul sikerült volna, hiszen a DEAC érett játékkal végig vezetni tudott, ráadásul olykor degradálónak ható különbséggel (9-12; 10-16; 12-17). 22-nél aztán beérte ellenfelét a Vegyész, meg is fordította, de nem adta olcsón a szettgyőzelmet a hajdúsági egylet és egy nagyon izgalmas játékrész végén a hazaiaknak sikerült behúzni a szakaszsikert (29-27; 1-0).

A folytatásban már összeszedettebbek voltak a Toronyai-fiúk, de azért oda kellett figyelni, mert továbbra sem adta meg magát a Bagics Balázs vezette DEAC (15-14). A szett közepén kezdtek csak ellépni Bibók Balázsék, ahonnan már nem volt visszaút a vendégeknek (25-18; 2-0)

A harmadik szett már nem tartogatott annyi izgalmat sem, mint a második, itt már talán fejben is “elfogytak az egyetemisták” és csak a különbség volt kérdés, amely végül 10 lett (25-15; 3-0).

Sima győzelmet aratott tehát VRCK, ami nagyon kellett, hogy az önbizalma mindenkinek kissé helyre álljon és bátrabban menjenek bele az előttük álló nehezebb feladatokba a játékosok. Szép volt fiúk, így tovább!

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 6. FORDULÓ:

Vegyész RC Kazincbarcika – Debreceni EAC 3-0 (27, 18, 15)