Rövid, múlt heti összefoglaló


Futsal derbi, Papp Miklós, Szalézi WIFI, MEVZA kupa, Kakaó koncert. Érdekes és mozgalmas hetet zárt a DBS!

Időrendi sorrendben haladva még múlt hétfőn a futsalosainkkal indult a hét, rögtön egy rangadóval, hiszen Lippaiék a tabellán előttük álló Dunakeszi csapatát fogadták és sajnos 3-2-es vereséget szenvedtek.

A végeredmény

Szerdán Házas életstílus címmel hallhattunk előadást a Sapientia Szerzetesei Főiskola tanszékvezető tanárától, Budapest Pesterzsébet parókusától, dr. Papp Miklóstól. Megtudhattuk, a nős és háromgyermekes görögkatolikus atyától, hogy mik azok a hétköznapi dolgok a házasságainkban, amik nagyon fontosak. Legyen az akár vita, ami természetesen nem összekeverendő a veszekedéssel, vagy a humor, a mindennapos viccelődés, többek között ezek is mind elengedhetetlenek egy jól működő házasságban. Állítása szerint az a kapcsolat, ahol nincs vita, ott valami nagy baj van. Szükségünk van a nézeteink, véleményünk megvédésére, ütköztetésére. Ám óvatosan, hiszen ez könnyen át tud csapni veszekedésbe, ami már nem az építő kategóriába tartozik – mondta Papp Miklós. Hozzátette még, hogy a folyamatos élőszavas kommunikáció is olyan tényező, ami elképesztően fontos ahhoz, hogy fenntartható kapcsolatot, tudjunk működtetni. Nem az online világban kell megélnünk az embertársi kapcsolatainkat, főleg nem a házasságot. A munkahelyi stílus, amit napközben munkánk során képviselünk nem feltétlen hasznos egy házasságban is. A közös imádság is a javunkat és életünket szolgálja, hiszen nem csak az üdvösség felé vezető utat kövezi, hanem a közös lelki békének is megágyaz.

Dr. Papp Miklós

A görögkatolikus parókus az apáknak is adott külön tanácsot. Arra buzdította gyermekes férfi társait, hogy neveljék a gyermekeiket férfiként és ne kényeztető módon. Példaként említett egy “játszótéren elesik a gyerek” esetet, amikor a gondoskodó, “megpuszilom, bekötözöm a sebedet” oldalt hagyják meg nyugodtan az édesanyáknak. Az édesapa mondjon annyit – persze a helyzet komolyságát felmérve -, hogy “állj fel, tovább!”.

Mindent egybevetve remek és számtalan gyakorlati tanáccsal és elgondolkodtató mondatokkal gazdagodtunk.

Sokan voltak kíváncsiak a “házas életstílusra”

 

Hétvégén három napos nemzetközi röplabda tornán, a MEVZA kupa hazai fordulóján szerepelt a Vegyész RCK egy szlovén és osztrák csapat társaságában. Az első napon, pénteken a Kranj gárdájától sajnos kikapott az Oravec-legénység, de vasárnap a “sógorok” csapata ellen már sikerült kissé kiköszörülni a csorbát.

A győztes meccs végeredménye

Eredmények: 

Vegyész RCK – OK Triglav Kranj 1-3 (27, -21, -22, -16)

Vegyész RCK – Waldviertel 3-2 (16, 21, -20, -25, 19)

A csapat megköszöni a biztatást szurkolóinak

Péntek este a Szalézi WIFI nevű rendezvényünk – ami ifi oratóriumként “teljesít szolgálatot” -, biztosította a fiatalok önfeledt kikapcsolódását és szórakozását. Alkalma nyílt az ifjaknak célba lövést, bowlingot, csocsót és ping-pongot gyakorolni. Nagyszerű hangulatban telt ez az esemény is.

Szombaton délelőtt Kakaó koncert volt a DBS-ben, amelyen a kisgyermekes családok ismét jól szórakoztak. Az immáron második alkalommal megrendezett programunk újfent sok szülő gondolta úgy, hogy ez egy remek közös időtöltési lehetőség. Kakaó, foszlós kalács és a lényeg a varázslatos népi hangszerek, melyeket ki is próbálhattak a lurkók.

Vállalkozó kedvű utánpótlás