II. Don Bosco Teremlabdarúgó Kupa


Második alkalommal rendeztük meg a Don Bosco teremfoci kupa küzdelmeit. A meghívásos torna vándorserlegéért immár 7 csapat versengett. 

A helyi, kazincbarcikai illetékességű iskolák és kollégiumok csapatai mellett a már régi ismerős, visszajáró vendégeket köszönthettünk a DBS-ben, hiszen a májusi első kupán győztes edelényiek, továbbá a Szent Ferenc kisnővérei által “pártfogolt” arlóiak illetve az újonc Dr. Ámbédkar Gimnázium többnyire alsózsolcai növendékeiből verbuválódott gárda is a vándorserlegért küzdött november 13-án, hétfőn este.

A barcikai csapatokkal (Don Bosco Szakiskola, Don Bosco Kollégium, Szalézi Szent Ferenc Gimnázium, Surányi Kollégium) kiegészült hétfős mezőny rendkívül változatos és élvezetes mérkőzéseket vívott egymással és ami a legfontosabb, hogy mindez jó hangulatban és sportszerű keretek között zajlott. A két csoportban kialakult végeredmény után a helyosztók következtek, ahol már jobban kidomborodott a tudásbéli különbség és valóban az ügyesebb, jobb csapatok nyerték a helyosztók küzdelmeit.

Don Bosco Szakiskola-Arló meccs

Üde színfoltja volt a tornának az újonc Dr. Ámbédkar Gimnázium csapata, akik végül, nagyon magabiztosan, a döntőben 5-3- ra verték a vándorserleggel érkező, címvédő edelényieket. A következő, tavaszi Don Bosco Kupán ők szerepelnek majd címvédőként, ahol újra megkísérlik majd a többiek a trónfosztást. Ki tudja, ahogy most, lehet, hogy akkor is új győztest avatunk… Mindenesetre már most izgatottan várjuk a harmadik fordulót. Addig is: “Légy vidám és tedd a jót!”.

II. Don Bosco Teremlabdarúgó Kupa, eredmények:

“A” csoport végeredménye: 

 1. Dr. Ámbédkar Gimnázium
 2. Don Bosco Kollégium
 3. Szalézi Szent Ferenc Gimnázium
 4. Surányi Kollégium

“B” csoport végeredménye:

 1. Edelény
 2. Don Bosco Szakiskola
 3. Arló

Helyosztók:

5. helyért:

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium – Arló    6-0

3. helyért:

Don Bosco Kollégium – Don Bosco Szakiskola    0-2

Döntő, 1. helyért:

Dr. Ámbédkar Gimnázium – Edelény     5-3

Végeredmény: 

 1. Dr. Ámbédkar Gimnázium
 2. Edelény
 3. Don Bosco Szakiskola
 4. Don Bosco Kollégium
 5. Szalézi Szent Ferenc Gimnázium
 6. Arló
 7. Surányi Kollégium

A győztesek és jutalmaik