“…Országút a Mennyországba” – előadással folytatódott a Boldog Carlo Acutis Napok


Kirner Zoltán szalézi atya előadására gyűltünk össze tegnap a DBS rendezvénytermében, aki a heti programsorozatunk névadójáról és az Eucharisztiáról tartott egy kiváló “szónoklatot”.  

Carlo Acutis hite és meggyőződése mindenki számára csakis példaértékű lehet. Ahhoz, hogy találkozzunk Jézussal csak a templom küszöbét kell átlépnünk! Nem kell ehhez a Szentföldre zarándokolni, csak bemenni egy templomba. Hirdette a mindössze 15 évet élt, és Assisiben másfél hete boldoggá avatott olasz fiatal. Ha belegondolunk milyen igaza van.

Nehéz, de fontos megértenünk, hogy mi is történik az oltáron a szentmise közben – ezek már Zoltán atya szavai. Elmondása szerint Ő is később értette meg, hogy miért érkezik haza az édesanyja az egész napos kemény mezőgazdasági munka után olyan frissen, békésen, derűsen. A szentmisét a nap végén ki nem hagyta volna, minden napját, amikor csak tehette úgy alakította, hogy szentmisén részt tudjon venni és ott szentáldozáshoz is járult.

Hallhattunk Neumann Terézről is, aki 40 éven át semmi egyebet nem vett magához csak Oltáriszentséget, nem evett és egy idő után nem is ivott, még vizet sem. Hihetetlen, fizikailag és földi értelemmel nehezen hihető dolgok ezek, de igaz és elgondolkodtató mindnyájunk számára. Mindenféle kétség és fenntartás nélkül ebben és ennek az erejében hitt Carlo Acutis is! Bízunk benne, hogy megismerhetjük majd mi is Carlo-t az örök életben, ahogyan Zoltán atya is zárta előadását: “…időtlen idők óta várnak minket a Mennyországban!”

Folytatás ma délután, 16.30-tól Kovács Gergely a Mindszenty alapítvány képviselőjének előadásával, szintén nagyon érdekes témákkal és történetekkel, a boldoggá és szentté avatással kapcsolatban. “Légy vidám és tedd a jót!”