Kiállításmegnyitóval indult a Boldog Carlo Acutis Napok


Tegnap a Szent Család templomban bemutatott 9.00 szentmise után nyitotta meg Ábrahám Béla SDB a kazincbarcikai Szalézi Rendház igazgatója az Eukarisztikus Csodákról szóló kiállítást. 

Vasárnap délelőtt vette kezdetét a 2020-as ősz fő programsorozata a DBS-ben, hiszen egy hosszú időszak nyitó állomása a Boldog Carlo Acutis Napok. Az Eukarisztikus Világkongresszus 1 évvel való elhalasztása, illetve a lelki, szellemi táplálék után vágyakozó embertársaink igényeinek kielégítése is apropót szolgáltatott akkor, amikor az Oltáriszentséget középpontba helyezve és annak megismertetésére minden lehetséges eszközt megragadva tűztük ki éves tervünket magunk elé.

Carlo Acutis nevét az Oltáriszentséggel szoros összefüggésbe lehet és illik is hozni, hiszen ez a 15 évesen, 2006-ban elhunyt olasz fiatal elkötelezettségét és hitét bizonyítja az a befektetett munka és energia, amellyel összegyűjtötte a világon ismertté vált eukarisutiához köthető csoda-eseményeket és azt az interneten hirdette meg, készített belőle kiállítást. Óriási munka és egy nagyon nagy szellemi érték, örökség az, melyet ránk hagyott ezzel, ami immáron a Don Bosco Sportközpontban is megtekinthető.

A gyűjtemény bármikor megtekinthető a DBS üveggalériájában, nyitvatartási időben, de tárlatvezetésre is lehetőség nyílik a hétfői és keddi előadás előtt 16.00-tól, de szerdán is napközben végigjárható- és elmélkedhető az összes kiállított anyag. Folytatás a mai napon, október 19-én Kirner Zoltán SDB atya “Oltáriszentség – Országút a Mennyországba” című előadásával, az előbb említett tárlatvezetés után 16.30-tól. Mindenkit szeretettel várunk, ne hagyjunk ki egyet sem, ha tehetjük!

Az időközben módosult programplakát