Nemes és példaértékű cselekedettel zárult a Boldog Carlo Acutis döntő


A Don Bosco Fesztivál ’21 harmadik napján rendeztük a tavaly októberben meghirdetett online vetélkedő végső döntőjét!

Négy fordulón keresztül gyűjtögették szorgalmasan a pontokat a csapatok és a versenykiírás értelmében végül a legjobb öt csoportot meg is hívtuk egy személyes, jelenléti kvízjátékra, hogy a DBS-ben dőljenek el az értékes nyeremények sorsa. Négy csapat tudott eleget tenni a meghívásnak, a Szituka, a SziklaPatak, a Bér-Málna és az Isten gyermekei, akik ráadásul Kárpátaljáról, Husztról érkeztek, ami önmagában óriási fegyvertény és mindenképp dicséret illeti ezért őket és a felkészítőjüket is.

Az online térben meghirdetett fordulók feladatai között volt facebook profil létrehozása, kisfilm-készítés, powerpoint bemutató, illetve honlap-szerkesztés is. Ezúttal viszont elsősorban Boldog Carlo Acutis és Assisi Szent Ferenc életével kapcsolatos tudásanyagra kellett támaszkodni, de természetesen az egyéb szakrális jellegű kérdések is szerepeltek a döntő kvízben.

Nagy izgalom előzte meg a finálét, hiszen szinte mindenki kivétel nélkül izgatottan találgatta, hogy milyen jellegű és témájú feladatok lehetnek majd. Aztán mindez szépen elcsendesedett a csapattagokban és egy nagyon jó hangulatú, lázas munka folyt minden asztalnál.

A zsűri is kimondottan jól érezte magát, jó érzéssel töltött el mindenkit, hogy mennyire komolyan és alázattal álltak a feladat elé a fiatalok. A végéhez közeledve kikristályosodott, hogy a Szituka és a SziklaPatak csapatai között fog eldőlni a végső győztes kiléte. A rendkívül sportszerű versenyben végül az egri Szituka csapata kerekedett mindenki fölé, igazán meggyőző teljesítménnyel, úgy, hogy a 4 fordulós alapszakaszt is ők nyerték. A döntőn megszerezhető 79 pontból 60-at gyűjtöttek a második helyezett SziklaPatak előtt, akik 56 ponttal zártak. A harmadik helyen végül a Bér-Málna végzett, negyedikek pedig a huszti Isten gyermekei lettek.

Majd miután mindenki azt hitte, hogy vége a 10 hónapos vetélkedő-maratonnak, akkor jött az igazi csavar a történetben. Kihirdettük az eredményeket, átadtuk a nyereményeket, az 1. helyezett 200.000.-Ft készpénz és egy hosszú hétvége a szaléziak bölcsőjében, Péliföldszentkereszten, a 2. helyezett 150.000.- Ft készpénz és a Don Bosco Kiadó könyv ajándékcsomagja, a 3. helyezett pedig 100.000.-Ft készpénz, valamint a Don Bosco Sportközpont ajándékcsomagja. A negyedik helyezett kárpátaljai csapat tagjai, akik nem mellesleg a legfiatalabbak voltak a mezőnyben, szintén DB Kiadó ajándékcsomaggal gazdagodtak. Az egri csapat, a Szituka – ami visszafelé olvasva “Akutisz” – vezetője szót kért és elmondta, hogy nekik az egri szalézi nővéreknek köszönhetően egy évben többször is lehetőségük nyílik Péliföldszentkeresztre eljutni, így szeretnék a hosszú hétvége lehetőségét átadni a határon túlról érkező társaiknak, amelyet természetesen nagy örömmel és meghatódottan elfogadtak az Isten gyermekei!

Azt gondoljuk, hogy olyan emberséges, nyíltszívű, hihetetlen példaértékkel bíró gesztusnak lehettünk szemtanúi, hogy abból szerzetestől, igazgatón át, animátorig mindenki csak tanulni tud! Innen is gratulálunk természetesen minden résztvevőnek, de külön köszönjük Szitukának ezt a felejthetetlen délutánt! Ezért minden fáradozás megérte! Nagyon szép volt fiúk, lányok!

Ilyen lezárásról álmodoznak filmnézés közben az emberek, miközben a szemünk előtt zajlik a csoda! Istennek legyen hála! “Légy vidám és tedd a jót!” 🙂

A döntőről készült fotók a DBS facebook oldalán tekinthetők meg.