Parádés második napot zártunk a DB Fesztiválon


“A családok és zsolozsmázás napja” volt a csütörtök a Don Bosco Fesztiválon, ahol pszichológiai, műveltségi és zenei élményekkel is gazdagodtunk.

Reggel szentmisével, délben a zsolozsma napközbeni imaórájával a lelki táplálékot vehettük magunkhoz, mindezek után a DBS-ben Tóth Ágnes iskolapszichológus “A nevelők lelki egészsége” c. előadását hallgatva a szellemi útravaló is a tarsolyban volt már.

Közvetlenül az előadás után a családi és közösségi kvíz vette kezdetét szintén a sportközpontban, ahol 6 csapat “versengett” generációkon átívelő kérdéshalmazokkal. A rendkívül jó hangulatú vetélkedő végén az a két csapat végzett az első két helyen, ahol kisgyermekek is erősítették a csapatokat, hiszen az “ovis, mesefilmes” kérdések nekik mentek igazán…

A nap végén ismét áttettük a székhelyünket a Szent Család-templomba és a zsolozsma esti imaórája, valamint Fülöp Tibor testvér által tartott szalézi “Jóéjszakát” került terítékre. Mindennek a végén a fesztivál második napjának lezárásaként a Theater Brass Fúvósötös adott olyan elképesztő hangulatú hangversenyt, amelyről mindenki széles mosollyal az arcán és remek hangulatban távozott. A templomkertbe tervezett, de a kissé szomorkás időjárás miatt végül a templomban megtartott zenei élményt innen is köszönjük a fiúknak!

Összegezve elmondható, hogy a hangulat fokozódik és a java még mindig hátra van! Következik a péntek, amikor is a fiatalok és a szentségimádás kerül majd előtérbe. Lesz itt Carlo Acutis vetélkedő fináléja, Szalézi WIFI Xtra kalandparkkal, extrém játékokkal, Pintér Béla koncerttel, pizzaparty-val, illetve a nap végén Lángoló Leguánok tűzzsonglőr show-val. Szóval megéri betérni holmap is a DBS-be! “Légy vidám és tedd a jót!” 🙂

A második nap rendezvényein készült fotókért kattintson a DBS Facebook oldalára.