Nagyböjti programajánló


Sok érdekes és remek programmal várjuk kedves vendégeinket nagyböjt végéig.

Már csak 3 hét maradt hátra az idei nagyböjtből, ami egyben figyelmeztető jel is a húsvétra való felkészülésünkben, hogy ha eddig lustábbak voltunk, akkor nincs több idő a halogatásra. Ebben kínálunk mi nagyszerű lehetőségeket, hozzásegítve embertársainkat a megfelelő testi-lelki ráhangolódásra.

Rögtön ezen a héten szerdán, március 30-án 17.00-ai kezdettel egy olyan programot ajánlunk, ami már évek óta készülődik a DBS-be, de betegség, karantén, járvány, valami mindig keresztül húzta a megvalósulását… Reméljük a hátralévő pár napban már nem jön közbe semmi akadályozó tényező és köreinkben köszönthetjük Köves-Kárai Petrát az Egri Főegyházmegyei Múzeum művészettörténészét, hogy meghallgassuk a Veronika kendője című előadását, mint Nagyböjti szabadegyetemünk nyitó felvonását!

Még ugyanezen a héten, de már áprilisnak 2. napján elsősorban a kisgyermekes családokat hívjuk a sokak kedvence, Családok délelőttje elnevezésű programunkra, ahol a szokásos, visszatérő programelemek (trambulin, kisbiciklik, népi játszótér, ugrálóvár, arcfestés) mellett ezúttal a “Játsszunk konyhást!” című látványkonyha szektorunkban ezúttal húsvéti kalácsot sütünk majd a gyerkőcök és mindenki nagy örömére. Ráadásul ezen a napon, a 4. fordulójával zárulnak az V. Don Bosco amatőr bowling bajnokság egyéni küzdelmei, ahol bajnokot avatunk…

Virágvasárnap hetében újra táncház! A szokásos módon csütörtökön, április 7-én, 18.00-kor rendezzük a Barcikai Fonó újabb felvonását. Még ugyanezen a héten, de már szombaton, április 9-én a Húsvéti Termelői Vásárunkat is újratöltjük, ráadásul kulturális találkozóval egybekötve, hiszen többek között Aprók táncával is gazdagítjuk majd ezen eseményünket, melyről ide kattintva, egy korábbi cikkübkben olvashat bővebben…

Az utolsó, nagyböjti hétre fordulva, április 11-én tartjuk a DBS Kvíz bajnokság 7., egyben “triplapontos” fordulója. Izgalmasnak ígérkezik ez a felvonás is! A nagyböjti rendezvényeket, a nagyhéten szerdán, április 13-án 19.00-tól tervezzük lezárni, Nagyböjti szabadegyetemünk 2. előadásával, melyben a magyarországi németek böjti szokásai és ételeivel ismerkedhetünk meg Sváb böjt és húsvét címmel!

Láthatjuk tehát, hogy igazán izgalmas és sokrétű, számos érdeklődési körnek megfelelő programok várnak ránk, ahol mindannyian megtalálhatjuk a magunkanak tetsző időtöltést. Nem beszélve a női és férfi kézilabda bajnoki meccsekről, illetve a férfi röplabda bajnokság elődöntőiről, ahol a GreenPlan-VRCKfog küzdeni a FINO-Kaposvárral. Mi, mindenesetre szeretettel várunk minden kedves vendéget!

DON BOSCO SPORTKÖZPONT – “LÉGY VIDÁM ÉS TEDD A JÓT!” 🙂