Bajnokot avattunk bowlingban


Az V. Don Bosco amatőr bowling bajnokságunk zárófordulóját rendeztük ma délelőtt a DBS-ben és új bajnoknak gratuláltunk!

Abszolút rendhagyó módon több, mint 1,5 évig tartott az ötödik ízben kiírt bowling bajnokságunk, hiszen még 2020. szeptember 15-én(!) tartottuk négykörös bajnokság első felvonását! Aztán még azon év november elején a koronavírus második hulláma miatt már másodszor kényszerültünk bezárásra és nem látogathattak minket a vendégek egészen 2021. májusáig. A 2. fordulóra már tavaly ősszel került sor és ezúttal már be tudtuk fejezni a bajnokságot rendes körülmények között.

Nagy tisztelet illeti a játékosokat, akik időt, energiát nem kímélve nagy elhivatottságról tanuságot téve jöttek, minden karanténnal dacolva és megküzdve, nem adták fel és nekik is nagyban köszönhető, hogy ma délelőtt lezártuk a hosszúra nyúlt szezont. Külön említést érdemel a két kitartó hölgy versenyzőnk, akiket szintén a sportág szeretete és lelkesedése hozott fordulóról-fordulóra a DBS-be, hogy felhúzzák a kesztyűt férfi riválisaikkal. Megtették, amiért nagy respekt jár Gacsalné Fegyveres Irénnek és Sipos Tamásné Áginak!

Nagy meglepetésre nem számított senki, hiszen az eddigi három forduló után az elmúlt évek “örök másodikja” Kormos Gergely nagy fölénnyel vezetett az összetettben és ha nagy gubanc nem történik, akkor ötödszörre már sikerült volna letaszítania a trónról Balla Zoltánt, aki többszörös címvédőként gurított. Nem történt gubanc, sikerült…

A mai összevetésben sem talált legyőzőre és 771 fás összteljesítménnyel a 4-ből már a 3. szakaszgyőzelmét aratta és tulajdonképpen csak tovább erősítette vezető pozícióját. A mai (759 fa) és az összetettbeli 2. helyen is a többszörös győztes Balla Zoltán végzett. A mai teljesítményének köszönhetően a forduló 3. helyezettje Kormos Balázs lett 741 fával, ami az összetett 4. helyre lett elegendő.

Új bajnokot avattunk tehát, ami a következő bajnoki idény színvonalának mindenképpen jót tesz, hiszen még nagyobb motivációval vetik majd bele magukat a felek, aminek csak örülni tudunk! Az bajnokság bronzérmesével még adósok vagyunk, természetesen őt sem feledjük el, hiszen nagyon szép, kiegyensúlyozott teljesítménnyel szerezte azt meg Kispál László. Jövőre tehát visszavárjuk őket és más bowlinghoz kedvet kapó játékosunkat is, addig is gratulálunk minden kedves résztvevőnek, szép volt lányok, fiúk! “LÉGY VIDÁM ÉS TEDD A JÓT!” 🙂

V. Don Bosco Amatőr Bowling Bajnokság, egyéni kategória, 4. záróforduló, eredmények:

 1. Kormos Gergely 771 fa – 10 pont
 2. Balla Zoltán 759 fa – 9 pont
 3. Kormos Balázs 741 fa – 8 pont
 4. Sztahon Zsolt 727 fa – 7 pont
 5. Kispál László 656 fa – 6 pont
 6. Kóti Lajos 645 fa – 5 pont
 7. Urbán Balázs 596 fa – 4 pont
 8. Kádár György 572 fa – 3 pont
 9. Gulyás Tibor 555 fa – 2 pont
 10. Gacsalné F. Irén 549 fa – 1 pont

V. Don Bosco Amatőr Bowling Bajnokság, egyéni kategória, összetett végeredmény:

 1. (bajnok) Kormos Gergely 40 pont
 2. Balla Zoltán 35 pont
 3. Kispál László 30 pont
 4. Kormos Balázs 24 pont
 5. Gulyás Tibor 21 pont
 6. Kóti Lajos 19 pont
 7. Sztahon Zsolt 16 pont
 8. Kádár György 15 pont
 9. Gacsalné Fegyveres Irén 12 pont
 10. Fóris Tamás 9 pont
 11. Urbán Balázs 7 pont
 12. Sipos Tamásné 4 pont
A bajnok, Kormos Gergely (fotók: www.dbsk.hu/Tanyi Melinda)