Nagy sikere volt a szombati rendezvényünknek!


Első alkalommal rendeztük meg a Don Bosco Sportközpontban Húsvéti termelői vásárunkat, melyre több százan voltak kíváncsiak. 

Egész napot felölelő programsorozattal igyekeztünk a húsvéti hangulatot előidézni egy héttel a kereszténység legnagyobb ünnepe előtt. Termelői vásárunkat a köszöntők nyitották, melyen többek között Vitális Gábor atya, kazincbarcikai plébános, tartományfőnöki vikárius és Demeter Zoltán országgyűlési képviselő osztozott. A megnyitó után – ahogyan a nap folyamán többször is – néptáncosok és népdalénekesek színvonalas műsora gondoskodott az igazi vásári hangulatról.

Vitális Gábor atya köszöntője közben

Számtalan termelő, mangalicatenyésztő, kézműves termékkészítő, egyházközségi könyv- és kegytárgyárus kínálta portékáit a parkolóban felállított faházakban és standokon. A gyerekeknek a többi közt állatsimogatóval és lovagoltatással kedveskedtünk, melynek szintén nagy sikere volt. Mindeközben a sportközpontban egészséges életmód-előadás és tojásfestő program várta az érdeklődőket, valamint a húsvéti pályaművek eredményhirdetése is megtörtént.

Tojásfestő ügyes kezek

Summázva az eseményeket elmondhatjuk, hogy a hasonló kezdeményezések nagy tömegeket képesek megmozgatni. Minden visszajelzés arra utal, hogy szombaton a DBS-hez ellátogató vendégek jól érezték magukat és örültek, hogy immáron Kazincbarcikán is megvetette lábát az ehhez hasonló vásári “életérzés”. Mit is mondhatnánk, mint az öröm részünkről is töretlen. Ma egy picit mindannyian átéltük névadó szentünk, Bosco Szent János mondatát, amely egyben a szlogenünk is: “LÉGY VIDÁM ÉS TEDD A JÓT!”

Az egyik vásári stand