III. Don Bosco Fesztivál


Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Don Bosco Fesztivál! 

Ismét számos izgalmas programmal várja az érdeklődőket a Don Bosco Fesztivál május 20-tól 26-ig!

A hét indításaként hétfőn (20-án) a már hagyománnyá vált Don Bosco Kupa, azaz egy meghívásos teremlabdarúgó villámtorna zajlik majd a DBS küzdőterén 10 órától!

Kedden (21-én) este az elmék megmozgatása lesz a főszerepben egy újabb DBS Kvíz est keretein belül! A jókedvű, 3-6 fős csapatok műveltségi vetélkedőnkön összemérhetik tudásukat a sokféle témát érintő kérdésekkel, feladatokkal!

Szerdán (22-én) a hittanosok mutathatják meg ügyességüket egy vidám, játékos akadályversenyen! A több helyszínen zajló programon izgalmas feladatokkal teszi próbára a hittanosokat 14 órától! Helyszínek: Don Bosco Sportközpnt, Szalézi Szent Ferenc Gimnázium, Görögkatolikus templom és Szent Család templom.

Csütörtökön (23-án) 10.00-kor a SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium művészeti szakos tanulóinak kiállításának megnyitója tekinthető meg a DBS-ben TAVASzSzSzI Tárlat címmel! Közreműködnek a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium növendékei.

Segítő Szűz Mária ünnepe – SzaléziWIFI X-tra pénteken

Pénteken (24-én) pedig egy igazán mozgalmas napja lesz a Fesztiválnak, hiszen 15 órától folyamatosan zajlanak majd a rendezvények a DBS falain belül és kívül is egyaránt! 15 órától várunk mindenkit a Segítő Szűz Mária tiszteletére tartandó ünnepi szentmisére az Avilai Szent Teréz templomba, majd a mise után a templomtól induló körmenetre.

16.30-kor az Animátorok és a fiatalok közreműködésével Közös ima – “Üzenet” műsorára. Majd folytatva a programok sorát 17 órától a keresztény-rock képviselője, egy felvidéki csapat, a CRUX lép a DBS színpadára. Barcikai Fonónk is a fesztivál ölelésében zajlik majd 18.30-tól, élőzenével és táncoktatóval! A ZTM Group is újra ellátogat hozzánk 19.30-kor, majd egy szuper Pizza-Party várja a fiatalokat 20 órától! Végül pedig egy fergeteges Piromusical műsorral és egy tűzi-vízi-lézer-láng show-val zárjuk a mozgalmas napot. Mindezek mellett párhuzamosan a színpadi programokkal a parkban és a küzdőtéren SzaléziWIFI X-tra keretein belül: Euro Bungee, lézerharc, trambulin, rekesztorony építés, rodeo bika, bowling, csocsó, pingpong és arcfestés!

2018-as családi napunkról egy részlet

Természetesen a hétvégén sem marad csendes sem a DBS, sem a fesztivál többi helyszíne. Szombaton (25-én) egy szuper családi és közösségi nap lesz a kazincbarcikai római katolikus plébánia kertjében. A főzőversennyel egybekötött délelőttön lesz játékos vetélkedő kicsiknek és nagyoknak és közös nótázás is.

A fesztivál méltó lezárásaként vasárnap ünnepi szentmisére várjuk a Szent Család templomba a kedves testvéreket, melyen közreműködik az Ifjúsági Kórus.

“Légy vidám és tedd a jót!”