MAGYAR BAJNOK A VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA!


Megvédte címét a VRCK férfi röplabda csapata, hiszen egy kiélezett meccsen, de végig kézben tartva az összecsapást legyőzte a Pénzügyőrt és 5. bajnoki címét zsebelte be. 

A szombati DBS-beli sima 3-0 után ezúttal ismét Budapesten a Kőér utcai “kiscsarnokban” léptek a pályára a felek, ahol már egyszer kikaptak Németh Szabolcsék. Nagy volt a fogadkozás mindkét oldalon, a PSE ugyebár nem hibázhatott többet, a Vegyész pedig le szerette volna zárni a kérdések sorát.

Az első szett egy rendkívül szoros, izgalmas csatát hozott, amelynek végén a barcikaiak koncentráltak jobban (27-29; 0-1). A folytatásban két sima szett következett, először a hazai alakulat, majd a mieink pörköltek oda ellenfelüknek (25-14; 1-1) és (16-25; 1-2). A negyedik játszma sokáig 1-2 pont különbséggel zajlott, majd a végjátékban egyenlített a Kardos-csapat (18-18) és át is vette a vezetést, egészen 25-24-ig tartotta is azt, amikor labdája volt a bajnoki címhez Szabó Dávidéknak, de a csapatkapitány elhibázta a nyitást. Ezután viszont a fővárosiak izgultak kevesebbet és egyenlítettek (28-26; 2-2).

Az ötödik játszma viszont már teljes Vegyész-uralmat hozott. Az erejével teljesen elkészülő zöld-fehér gárda ellen 4-0-ra, 7-1-re, illetve 9-2-re is vezettek Juhász Péterék és Macko sérülése sem zökkentette ki a lendületből őket. Már a “kiskatlan” atmoszférájában sem bízó, fáradt Jókay-tanítványok ugyan egy kicsit közelebb lopták magukat, de 14-9-nél egy hosszú hazai nyitás eldöntötte a 2018-19-es bajnokság sorsát (9-15; 2-3).

Ötödik alkalommal lett magyar bajnok a Vegyész RC Kazincbarcika, melyhez természetesen ezúton is gratulálunk! Szép volt fiúk!

JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
LV Sport Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika 2-3 (–27, 14, –16, 26, –9)

Bajnok a Vegyész RC Kazincbarcika, 3-1-es összesítéssel.

BAJNOKCSAPAT!