Holtverseny a fesztiválunk hittanos akadályversenyén


Szétlövéses kérdéssel dőlt el a III. Don Bosco Fesztivál mai, harmadik napján rendezett Hittanos akadályversenye. 

Hat csapat nevezett előzetesen a hitoktatóink közreműködésével az akadályversenyre, egy Bánhorvátiból, öt pedig a kazincbarcikai iskolákból. A DBS-ben tartott megnyitó után útnak indultak a lurkók egy-egy felnőtt kísérettel a négy “külső” állomásra.

Lépcsős, megtalálós

 

A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban inkább az elméleti kérdések domináltak, a Szent Család templomban liturgikus, illetve “keresős” feladatok, a Don Bosco iskolában a lépcsőkön elhelyezett idézetekkel és személyekkel kapcsolatos feladványok, a görögkatolikus templomban énekszó és “tesióra” is szerepelt a teljesítendők között, a DBS-ben pedig a telefonos segítség volt a támasza csapatoknak, hiszen a honlapunkon “elbújtatott” megoldásokat kellett megtalálni.

Tesióra “görögkatolikus módra” 🙂

Tesióra “görögkatolikus módra” 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendezvényt lezáró pizzázás is jó hangulatban és mosollyal telt arcok között telt, de ne szaladjunk ennyire előre… Végül az 1. helyen holtverseny alakult ki két gimnazista csoport között, amelyet egy tippelős statisztikai kérdéssel döntöttünk el, amely így hangzott: “A tavalyi évben mindent összevetve, mennyi vendég fordult meg a Don Bosco Sportközpontban?” A helyes válasz 220.000, amihez a “Szalézi éhes lámái” fantázianevű csapat állt közelebb a 7.500-as tippjével, így ők nyerték az első hellyel járó díjat, de inkább a presztízsértéke nagyobb ennek, mintsem a tárgyi vonzata, no meg a közösségek, fiatalok formálódása, erőssé válása.

…és a boldog győztesek

A döntő kérdés pillanatai…

Köszönjük szépen ezúton is mindenkinek, aki egy kicsit is hozzátett ehhez a programunkhoz és természetesen gratulálunk minden résztvevőnek az eredményekhez! A pizza pedig mind egy szálig elfogyott… “LÉGY VIDÁM ÉS TEDD A JÓT!” 🙂 

Boldog pizzázás

III. DON BOSCO FESZTIVÁL; HITTANOS AKADÁLYVERSENY végeredménye:

  1. Szalézi éhes lámái  47,5 pont (“szétlövéssel” győztes)
  2. QK-ztam                   47,5 pont
  3. Pontszámok             44,5 pont

További résztvevő csapatok voltak: Jézus követői (Dózsa György Tagiskola), Keresztesek (Bánhorváti), Nyertesek (Ádám Jenő Tagiskola)

Még több fotó a DBS facebook oldalán található.

A résztvevők