DBS Kvíz – a lényegi kérdések eldőltek a bajnokságban


Tegnap este a III. Don Bosco Fesztivál keretében került sor a DBS Kvíz bajnokságunk aktuális fordulójára, ahol az összetett második helyezett nyerte a “agytornát”.

A “ROCKERS”

Két fordulóval a vége előtt az áprilisi “triplázó” kör után nem csak megerősítette pozícióját, hanem tulajdonképpen el is döntötte a bajnokság kimenetelét a “ROCKERS” névre keresztelt csapat. A mostani, 9. forduló előtt már nyolc ponttal vezettek, köszönhetően a triplázó és duplázó fordulókban elért győzelmüknek.

 

 

Több fejtörő és elgondolkodtató kérdést – többek között a következőt: “Mi a Svájci Gárda hivatalos nyelve?” (angol, olasz, német, vagy francia) -, kapott ismét a jelenlévő 9 csapat.

 

 

A mostani győztes “QUANTUM”

Ezúttal az összetettben második helyen álló “Quantum” alakulata koncentrált jobban és megnyerte ezt a kört, ellenben hátránya már oly tetemes, hogy ha csak valami csoda nem történik, akkor maradnak a képzeletbeli dobogó második fokán.

 

 

 

 

 

 

 

 

A fejtörők

A bajnokságot az utolsó fordulóval, június 11-én zárjuk, ahol bajnokot is avatunk, illetve végső eredményt hirdetünk. Akkor is várunk mindenkit és ne feledjük: “LÉGY VIDÁM ÉS TEDD A JÓT!” 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A DBS Kvíz bajnokság állása egy fordulóval a vége előtt: