Don Bosco Kazincbarcikán és a DBS-ben


Don Bosco 10. utóda, Don Ángel Fernández Artime látogatott el Kazincbarcikára 2018. november 2-án.

A nagy esemény tiszteletére, és az ünnepi szentmisét követően, amelyen a Szent Család templomban, ahogy mondani szokás “még a csilláron is lógtak” az emberek, az ország számos pontjáról érkező Szalézi intézmények, iskolák, plébániák fiataljai színvonalas műsorral fogadták a Rendfőnököt..

Először a Rendfőnök “történelmi sétát tett” a sportközpontban, melynek során az albertfalvai animátorok rövid, áttekintő előadásából megismerkedhetett országunk történelmével a honfoglalás nagy pillanatától egészen napjainkig.

Majd a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium fogadta műsorával a Rendfőnök atyát. Műsorukban megalkották Don Bosco arcképét, melyet néptánc és egy közös ének követett a tanáraikkal, s ezzel kapcsolatos szimpátiájának később néhány mondat formájában hangot is adott a Rendfőnök.

 

Don Ángel Fernández Artime megfogalmazott néhány gondolatot a fiataloknak, melyet tolmács segítségével mondott el a jelenlévőknek. Beszédében többek között szó esett arról is, mennyire figyelemreméltó, hogy ennyi fiatal vett részt ezen a programon, valamint, hogy többen családjukkal érkeztek. A Rendfőnök közvetlenségével egy szempillantás alatt megragadta a fiatalok figyelmét már a műsor kezdete előtt, hiszen több fiatalt is üdvözölt külön-külön a sportközpontba érkezésekor. 

Végül pedig a Don Bosco Iskola mutatta be műsorát a nagyérdeműnek. Mulattató és elgondolkodtató előadásukban egy család hétköznapjába szőtték dalaikat, énekeltek, gitároztak. Elhangzott a már jól ismert Don Bosco benned él című dal, melynél a fiatalok az előadókkal együtt énekelve, telefonjaik vakuit bekapcsolva a sötétben kísérték a dalt.

Ezt követően a jelenlévők is feltehették kérdéseiket a Rendfőnök atyának, hiszen egy kerekasztal beszélgetés vette kezdetét.

Majd egy kis akrobatikus bemutatót láthattunk az Oratórium előadásában, és egy apró, de sokat mondó színdarabot Garelli Bertalan, az első oratórista történetét megszemélyesítve.

A műsorok lezárásaként egy közös selfie készült Don Bosco 10. utódával, amit az addig tapasztalt közvetlenségével, barátságos mosolyával és kedvességével tett igazán felejthetetlen pillanattá minden résztvevő számára.

Ez egy olyan nap, olyan élmény volt mindenkinek aki, ha csak egy kicsit is kivette részét belőle, valószínűleg sosem fogja elfelejteni, nemtől és kortól függetlenül.