Don Bosco Fesztivál, a 2. nap


Fesztiválunk második napján ismét a fiatalok voltak középpontban, hiszen délelőtt és délután is az általános- és középiskolások “bitorolták” a DBS-t.

Már kora reggel bowling golyók és bábuk randijától volt hangos a Don Bosco Sportközpont, hiszen a Szalézi Gimi növendékei Janka Gábor görögkatolikus parókus vezetésével irányításuk alá vették a népszerű kuglis játékot, valamint a csocsó és ping-pong asztalainkat is. Ismét vidám élettel, fiatalos zsivallyal teli légkörben telt a délelőtt, ráadásul a Dózsa György Tagiskola nebulói is csatlakoztak ezen kezdeményezéshez, ami tovább erősíti ennek a programnak a sikerét.

“Bowling buli”

Délután viszont az általános iskolás korosztály vette birtokba a DBS épületét, hiszen az előzetesen nevezett csapatok részére kezdetét vette a Don Bosco vetélkedő és akadályverseny. A játékos vetélkedő a város négy szalézi kötődésű helyszínén zajlott. A Don Bosco Szakiskola, a Szent Család templom, a Szalézi Gimnázium és a szervező Don Bosco Sportközpont egy-egy állomásán, az öt versengő csapat mindegyikének egy rövid elméleti tesztet és két feladatból álló gyakorlati részt kellett megoldani időre. Az így összegyűjtött pontokból kialakult a végeredmény, mely szerint a Bánhorváti Katolikusok 2. csapata nyerte a vetélkedőt. Ezúton is gratulálunk Nekik!

A győztes bánhorvátiak nyereményük átvétele közben

A diákok és kísérőik szerint is remek időtöltés volt ez, többen a folytatásról, következő “fordulóról” érdeklődtek, ami egy rendkívül pozitív visszajelzés számunkra, hogy ilyesfajta rendezvényekkel is motiválható, megszólítható tanár, diák egyaránt. Igazán a szlogenünk esernyője alatt telt a második napja fesztiválunknak, melynek kimondottan örülünk. “Légy vidám és tedd a jót!”

Fejtörő