Don Bosco Fesztivál, a 3. nap összefoglalója


Egy picit most már másabb jellegű programokkal, de ugyanúgy a vidámság dominált a fesztivál harmadik napján is, mint az eddigieken. 

A délelőtti sávban már-már szokássá vált a héten, hogy a diákok kisajátítják a DBS-t és mindenféle szabadidős tevékenységet, lehetőséget kihasználva. A Szalézi Gimi legfiatalabb évfolyama is megcsillogtathatta ma a bowling-, csocsó-, asztalitenisz tudását, melyet nagyon élveztek is, így a tanév vége felé közeledve.

Délután az egyházközségi kötődés domborodott ki a DB Fesztiválon, hiszen a Segítő Szűz Mária ünnepén tartandó immáron hagyományos körmeneten vonultak végig több százan az Avilai Szent Teréz plébániatemplomból indulva a Szent Család templomig. Igazi ünnepe ez a barcikai katolikusoknak, hiszen a szalézi szerzetesrendnek a Segítő Szűz Mária ünnepéről való megemlékezés egyúttal rendi alapítójuk Bosco János előtti tisztelgés is,mivel annak idején Torino utcáit ugyanígy végigjárta az olasz származású szent az oratóriumi fiatalokkal a Szűzanya iránt érzett szeretete és hálája jeléül. Krisztus édesanyjának nagy jelentőséget tulajdonított életművének, az oratóriumnak a létrejöttében. Segítő Szűz Máriát ünnepeltük ilyen módon tehát ezen a délutánon.

A menet

Este pedig levezetésnek egy sokkal könnyedebb, kötetlenebb, “lazítós” programmal zártuk a napot, amiben az Öt Órai Tea Gitárzenekar volt segítségünkre. Széles rajongótáborukkal karöltve remek kis estét kanyarítottak a szerdaiból. Mulatság, móka, kacagás, no és persze rengeteg tánc lett a rendezvénytermünk vendége, melyet nagy örömmel nyugtáztunk. “Légy vidám és tedd a jót!”

Az esti hangulatfelelősök