Visszaszámlálás indul: 1 hét és indulunk!


Május 23-án kezdetét veszi a Don Bosco Közösségi Fesztivál!

Ahogy arról egy korábbi hírünkben már beszámoltunk 3 év után tudjuk megrendezni közösségi fesztiválunkat, ami nem feltétlenül a nagy tömegek bevonzása és sztárfellépők helye lesz, hanem sokkal inkább, ami a nevében is szerepel: a közösségek, kisközösségek. A hozzánk, illetve a szaléziakhoz, a tartományhoz közel álló és velünk együtt dolgozó intézmények közösségeinek, diákjainak, felnőttjeinek, segítőinek a munkájából és munkájával töltekezve, szórakozni és művelődni.

Tökéletesen passzol ez a heti eseménysorozat bárki igényével, illeszkedik minden érdeklődési körhöz, ezért természetesen szeretettel várunk mindenkit, aki érdeklődve fordul felénk és nyitottan közeledik a sportközpont “filozofiájához”, ahogy a szlogenünk is mondja: “Légy vidám és tedd a jót!”

Első körben a május 23-i eseményekre hívjuk fel a figyelmet, ami nem más, mint a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium és Somodi-Hornyák Szilárd alkotásaiból válogatott kiállításnak a megnyitója. A program délelőtt 11.00-kor kezdődik és a tanév végéig (június 15.) lesz látogatható. Ugyanígy hétfőn, de már délután 16.30-órai kezdettel egy remek kis családos, közösségi kvízjátékot tartunk, ahová szintén szeretettel várjuk a kisközösségek, családok jelentkezését, részvételét!

Kedden délután 14.00-tól egy fiatalos diákprogramot kínálunk, amikor is a hitoktatóink segítségével a városi diákság hittanosainak rendezünk egy több állomásból álló “akadályversenyt”. Népszerű és hasznos kis időtöltés ez a lurkóknak, ahol a szülőket is szívesen látjuk kísérőnek, nézőnek, szurkolónak. Aztán este már egy picivel komolyabb vizekre evezünk, hiszen ez a nap hivatalosan a szaléziak egyik főünnepe: május 24., Mária, a Keresztények Segítsége, közismertebb nevén Segítő Szűz Mária ünnepe. 18.00-kor ünnepi szentmise kezdődik a Szent Család-templomban, majd ezután a DBS-ben 19.00-kor Szűz Mária a keresztények segítsége (Szűz Mária segítsége a szellemi harcban) címmel az Egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa, Szabó József atya tart előadást és előtte a misét is ő celebrálja.

Az első két napon megszólítunk tehát szinte minden korosztályt és csoportot, ebből is látszik, hogy gazdag kínálattal készülünk, már csak az kell a teljes sikerhez, hogy itt legyenek és legyetek velünk együtt! Várunk, gyer(t)e(k) minél többen, megbánni senki sem fogja, hiszen a mottónk is erről tanuskodik: “Légy vidám és tedd a jót!” 🙂

Előzeteseink és beharangozó írásaink a héten tovább folytatódnak, maradjanak velünk!

A hétfői program és…
…a keddi események