Májusban Don Bosco Közösségi Fesztivál!


Számos gazdag és minden korosztályt, érdeklődési kört érintő programmal, rendezvénnyel készülünk.

Nagy örömünkre, 2019 és két év kényszerszünet után újra megrendezhetjük a májusban szokásos, Segítő Szűz Mária főünnepe köré épülő Don Bosco Közösségi Fesztiválunkat! Május 23-án kiállításmegnyitóval kezdünk, még aznap, de már délután egy kisközösségi, családos kvízjátékot tartunk, másnap viszont a hittanosok lesznek főszerepben, hiszen egyfajta állomásos akadályversenyt rendezünk nekik, a városban fellelhető szaléziakhoz, vagy egyházközségünkhöz kötődő helyszíneken, ahol mindenféle vicces és kevésbé vicces feladványokat kell megoldaniuk. Ez a nap, a május 24-e a szalézi főünnep is egyben, ez alkalomból ünnepi szentmise a Szent Család-templomban és előadás is lesz a DBS-ben.

25-én, szerdán egy régi sorozatunk folytatódik, méghozzá a Ri-Portré, amlynek ezúttal Molnár-Gál Béla iskolaigazgató, diakónus lesz a vendége. Az ő életébe, munkájába nyerhet majd bepillantást a hallgatóság. Csütörtökön, 26-án a sporté a főszerep. Egész napos meghívásos országos teremfoci tornát rendezünk a szalézi fenntartású intézmények diákjai részére, majd kora este táncház! A Barcikai Fonóban tanulhatunk újabb lépéseket a Csender népizenekarral és Csonka László táncoktatóval karöltve. Pénteken egy nagyszabású Szalézi WIFI “X-TRA” lesz a középpontban, ahol a már jól ismert és népszerű játékok mellett lézerharc, pizza-party és ifjúsági dicsőítő koncert illetve tánc is a tervek között szerepel.

A fesztivál záró napja, május 28-a elég mozgalmas és sokszínű lesz. Délelőtt az V. Don Bosco Amatőr Bowling bajnokság csapatversenyének döntője, illetve a kisgyerekeseknek Aprók tánca is lesz, hogy aztán délután a lelki tartalmú események kerüljenek előtérbe. 17.00-kor körmenet indul Segítő Szűz Mária tiszteletére, majd 18.00-kor a Szent Család-templomban Dr. Ternyák Csaba egri érsek celebrálása mellett ünnepi szentmisén veszünk részt, hogy aztán nem csak a napot, hanem az egész hetet egy szórakoztató bállal zárjuk le, melyet a Római Katolikus Egyházközség szervez jótékonysági céllal. A bevételt teljes egészében a szaléziak összefogásából városunkban elszállásolt, ukrajnai, kárpátaljai menekültek javára fordítjuk.

Látható tehát, hogy nagyszabású, ugyanakkor mindenkit megszólító programsorozat várja a vendégeket május 23-28-ig a Don Bosco Sportközpontban! Egy biztos: mi itt leszünk és szeretettel várunk mindenkit! “LÉGY VIDÁM ÉS TEDD A JÓT!” 🙂