Világjárók Klubja – Szentföld titkai


Remek hangulatú előadásnak lehettek fül- és szemtanúi a kedves jelenlévők tegnap este, hiszen a Szentföldön szerzett élményekről beszélt nekünk a három meghívott előadó. 

Molnár Anna és Smolnicki Beáta a Római Katolikus Egyházközség lelkes tagjai egy szervezett úton vettek részt szentföldi körúton melyet imádságos lelkülettel és nagy buzgalommal jártak végig. Rengeteg helyen megfordultak megannyi élménnyel gazdagodva, melyeket a vendégek is áhítattal hallgattak.

Harmadik előadónk Sajó Tamás szintén bejárta a Szentföld történelmi részeit, de teljesen más szerveződéssel. Az ismeretlenbe érkezett egy barátjával, stoppoltak, idegeneknél szálltak meg, arab keresztények társaságában Betlehemben ünnepelték a szentestét, hiszen éppen karácsonykor utaztak. Töltöttek egy éjszakát a Holt-tenger partján egy nyitott, alkalmi sátorban, de egy tel-avivi szálloda 60. emeleti szobájában is.

Kétféle szemszögből, de a roppant érdekes és izgalmas történetek hallgatása közben, egy közös metszéspont mindenképpen kirajzolódott, ami nem más, mint a gondviselés. Az Isten vezette útjukon előadóinkat és egy percre sem engedte el kezüket. Ezúton is köszönjük a három előadónak az estét.