Újabb versenysportág mutatkozik be – DVTK-Olympiacos Európa Kupa meccs a DBS-ben!


Ismét rangos nemzetközi mérkőzés otthona lesz a Don Bosco Sportközpont, ám ezúttal nem röplabda, hanem a kosárlabda lesz porondon. 

Az Aluinvent DVTK női kosárlabda csapata az előző évad bajnoki ezüstérmeseként az Euroliga selejtezőjében indult, de az olasz Reyer Venezia ellenében nem sikerült a bravúr, a csoportkörbe jutás, így átkerült az Európa Kupába, ahol sikerrel abszolválta a csoportkört és onnan továbbjutva a rájátszás 1. körében a görög Olympiacost sodorta útjába a sorsolás. Ennek első mérkőzésére december 19-én 18.00-i kezdettek kerül sor. Igen ám, de a sors kényszerűsége miatt kiszorultak a miskolci otthonukból, a Generali Arénából és klubvezetés megkeresett minket, hogy “be tudnánk-e fogadni” az odavágó mérkőzésüket, mert nincs más lehetőségük és a nemzetközi szövetség (FIBA) felé is jelezniük kellett a pontos helyszínt.

A DBS roppant feszített és telített eseménynaptára és teremkihasználtsága ellenére sikerült a tárgyalások során úgy beintegrálni a mérkőzéssel kapcsolatos igényeket a menetrendbe, hogy az érintett felek mindegyikének nagyfokú rugalmassága lehetővé tegye a meccs és edzések befogadását. Ezt természetesen ezúttal is köszönjük mindenkinek.

Így örömmel jelenthetjük, hogy egy eddig még nem látott sportág is debütál a Don Bosco Sportközpontban és a nagy hagyományokkal rendelkező diósgyőri női kosárlabda csapat nálunk játssza aktuális nemzetközi mérkőzését a szintén nem zöldfülű görög Olympiacos ellen, amit ráadásul jelen állás szerint a DIGI Sport élőben közvetíteni is fog.

Várjuk nem csak a kosárlabda, hanem a sport szerelmeseit is jövő csütörtökön egy remek mérkőzésre a DBS-be!

Európa Kupa rájátszás, 1. kör, 1. mérkőzés: 

2019. december 19. csütörtök 18.00, Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont
Aluinvent DVTK – Olympiacos (görög)

Az Aluinvent DVTK női kosárlabda csapata. Fotó: dvtk.eu