TV-s meccsen újabb sima győzelem a bajnokságban


A sorsolás szeszélye folytán úgy alakult, hogy a Vegyész RCK két héten belül háromszor találkozik a MAFC-BME csapatával, ennek első, bajnoki felvonását sima győzelemmel abszolválták Blázsovicsék. 

A bajnokság A csoportjában a 7. fordulóra került sor a DBS-ben szerda este, melynek keretében az M4 Sportnak köszönhetően élőben közvetített összecsapáson, a VRCK azt a MAFC-ot fogadta, akivel Budapesten már találkozott egyszer – akkor az “egyetemista” csapat  lelkes játékának köszönhetően elcsent egy szettet a Kardos-legényektől (3-1) – és a következő két hétben találkozni is fognak még kétszer, mivel a Magyar Kupa negyeddöntőjében is összesorsolták a két gárdát (nov. 14: MAFC-VRCK; visszavágó: nov. 21. 17.30: VRCK-MAFC).

A hangulatra ezúttal sem lehetett panasz

.Ezen kívül az is egyfajta különlegessége volt a meccsnek, hogy az ellenfél vezetőedzője az egykori barcikai kedvenc Schildkraut Krisztián, akinek a röplabda iránti szeretete mit sem kopott a mögöttünk hagyott 13-15 évben.

Az egykori közönségkedvenc, Schildkraut Krisztián

Az első szettben mindenesetre nem sok izgulni való akadt – bár a többiben sem -, hiszen Milevék végig a kezükben tartották a meccset és az ezen estén a kissé tudása alatt teljesítő fővárosiak is “ludasak voltak” abban, hogy egyik szettben sem jöttek ki a húszból, azaz egyik játszmában sem szereztek 18 pontnál többet. Ez egyfelől dicséretes Szabó Dávidékra nézve, ugyanakkor, ahogy Kardos edző is fogalmazott a mérkőzés után, van még min javítani.

Mindenesetre mi gratulálunk, szép volt fiúk, csak így tovább vasárnap is 13.00-tól!, amikor is a Pécs érkezik a DBS-be!

Toronyai Miklós figyeli a társakat

JEGYZŐKÖNYV (forrás: vrck.hu)
FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, 7. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME 3-0 (16, 15, 18)
Don Bosco Sportközpont, 400 néző. V.: Vári, Pőcze.
VRCK: Páez 4, Blázsovics 12, Macko 9, Szabó D. 15, Milev 13, Juhász 7. Csere: Gebhardt Á. (liberó). Vezetőedző: Marek Kardos.
MAFC: Bakóczy 1, Bohnicsek 7, Szabó B. 4, Németh F. 6, Kun 7, Eke 3. Csere: Bene (liberó), Posztós, Török 1, Bán, Csépke. Vezetőedző: Schildkraut Krisztián.

Marek Kardos: A játékunk úgy ahogy rendben volt, de ismét elkövettünk sok ki nem kényszerített hibát. Ezen dolgozunk tovább, illetve azon, hogy a pályán csak a röplabdára figyeljünk, mert sokszor nem az aktuális taktika a beszédtéma, amit én nem igazán díjazok.

Schildkraut Krisztián: Mielőtt bármit is mondok, meg kell nyugodnom. Ennél sokkal többet tudunk, mélyen a tudásunk alatt játszottunk.

(Fotó: dbsk.hu/Balla Dalma)