Újabb lépést tett a bajnoki cím felé a Rockers


Ezúttal is a két éllovas zárt az első két helyen, de a harmadik helyezett idénybeli legjobbját érte el.

A mostani, márciusi fordulónk, immáron a 6. volt az összesen 9 fordulós bajnokságunkból, tehát már csak 3 lehetősége lesz a csapatoknak, hogy javítsanak helyezésükön, bár abból a háromból kettő is triplázó kör lesz.

Ezúttal is mindenféle témakörből érkeztek a kérdések, a feleletválasztásos szakaszban többek között aktualitásként, szerepelt az a feladvány is, hogy pontosan mit is ünnepel a katolikus egyház Gyümölcsoltó Boldogasszonykor, amire március 25-én emlékezünk. A lehetséges válaszok között szerepelt a “Mária és József eljegyzését”, vagy a “várandós anyák napját”, esetleg “Mária és Erzsébet találkozását”, de a jó válasz természetesen a “Jézus szeplőtlen fogantatását” lehetőség volt. Egy másik kérdés a nem egész két hete legjobb női mellékszereplőként Oscar-díjat nyert Jamie Lee Curtis “magyarságára” vonatkozott, mely szerint melyik településhez kötődik a 65 éves színésznő élete, ez pedig nem más, mint a szabolcsi Mátészalka. Ezt a kör még nem az éllovasoknak ment a legjobban, a tízből legtöbbet, nyolc-nyolc pontot gyűjtött a Fröccs és Sesztákék.

A kapcsolatkörnél olyan kérdések megválaszolásával kellett rájönni a végső megoldásra, azaz a kérdéseket összekötő “kapcsolatra”, hogy a német bürger és a francia bourgeois szó jelentése, ami nem más, mint a polgár (Polgár Judit). Esetleg a híres amerikai színész Matt Damon neve, amely a matt, mint fogalom volt fontos. Ezekből már talán-talán következtethető, hogy a sakk volt az összekötő kapocs, erre kellett rájönni. A maximális pontszámot ebben a körben a Magyar Rulett érte el, ami nem kis teljesítmény.

Most sem maradhatott el a zenei kvíz sem, ahol a teljesség igénye nélkül például Vivaldi Tavaszát kellett megfejteni hallás alapján, vagy mondjuk az Indul a bakterház című klasszikus egyik jelenete, amikor Haumann Péter a Patás szerepében énekli a “Szeretik a tika a meggyet” című világslágert és az ehhez kapcsolódó kérdés az volt, hogy kinek az esküvőjén teszi mindezt. A színésznő és a filmbeli szerepének neve is kellett a hibátlan pontszámért, nos Csámpás Rozi és Pécsi Ildikó nevét szinte mindenki tudta…

Mindezekből és még néhány egyéb furfangos feladványból pedig a listavezető Rockers jött ki a legjobban, amivel meg is nyerték a fordulót, 5 pontot szerezve az eddigiekhez, megerősítve vezető helyüket az összesített tabellán. Második a címvédő Quantum lett, harmadik pedig a Fröccs, aki ezzel az évad legjobb saját eredményét produkálta, mivel eddig a 4. helytől nem végeztek előrébb. Remek kis kvíz-est volt ez is, várunk mindenkit a következő, 7. fordulóban is, április 17-én, ahol már említettük, hogy háromszoros(!) pontokért megy majd a harc! Ez megkavarhatja az összetett paklit még rendesen… “Légy vidám és tedd a jót!” 🙂

Don Bosco Kvízbajnokság, 2022/2023 idény 9/6. forduló, eredmények (az elérhető maximális pontszám 49 volt):

  1. Rockers 39,5 pont – 5 pontot kap összetettben
  2. Quantum 36 pont – 4 pontot kap összetettben
  3. Fröccs 35,5 pont – 3 pontot kap összetettben
  4. Sesztákék 35 pont – 2 pontot kap összetettben
  5. Magyar Rulett 32 pont – 1 pontot kap összetettben

Don Bosco Kvízbajnokság, 2022/2023 idény állása 6 forduló után:

  1. Rockers 36 pont

2. Quantum 29 pont

3. Magyar Rulett 23 pont

4. Sesztákék 20 pont

5. Fröccs 13 pont

6-7. N’Ászok és Ideál 3-3 pont

8. Telihold 2 pont