Új bajnokot köszöntöttünk Kvízben


Tegnap este rendeztük a Don Bosco Kvíz Bajnokságunk utolsó fordulóját, ahol nem történt meglepetés…

A 2021/2022-es idényt tulajdonképpen végig magabiztosan vezette a Quantum nevű alakulat és ezúttal valóban reális esélye nyílt az évek óta kergetett cél elérésére: a bajnoki cím elhódítására! Az utolsó, triplázó(!) fordulót megelőzően 7 pont előnyben voltak és elég valószínűtlen forgatókönyvnek kellett volna megvalósulni ahhoz, hogy a még egyetlen matematikai eséllyel rendelkező üldöző, a címvédő Rockers beérje és legyőzze őket.

Az első kérdéskörben a “feleletválasztóban” többek között a júniushoz igazodván olyanra kereste a választ a 11 csapat, minthogy ki volt Szent Iván. A lehetőségek között a jó válasz a Keresztelő Szent János volt, ám eléggé megtréfált többeket is ez a kérdés. A képes körben ismert helyek, személyek felismerése volt az egyik feladat, úgy mint II. János Pál pápa, Jack Nicholson, Woodstock, Peking, stb. A harmadik, kapcsolatkörben elképesztő szemfülességgel rendelkezett a bajnokság első két helyezett csapata, hiszen két kérdés után megfejtették, hogy Ludwig van Beethoven lesz az összekötő kapocs. Itt az első kérdésben az Európai Unióra kellett rájönni, a másodikban pedig a néhai Nyugat-Németország fővárosára (Bonn). Na de, hogy jön ide a világhírű zeneszerző? Úgy, hogy az EU himnusza az örömóda, aminek Beethoven a szerzője és ráadásul Bonn-ban született, 1770, december 16-án. Összesen 7 kérdés szerepelt még ezután a témában, de ebből a két kérdésből rájönni a kapcsolatra, le a kalappal.

A hangos kvízben énekesekre és műveikre, vagy velük kapcsolatos valamely kérdésre kellett rájönni. Zárásként elhangzott még 3 információ egy személyről és a minél több pontért mihamarabb meg kellett fejteni, hogy Indira Gandhi-ról van szó. Kitettek magukért a csapatok, még a Foglalt nevű formáció is, akik kissé megfogyatkoztak a bajnokság végére, de hősiesen helyt álltak és abszolút megérdemelten és sportszerűen szólt nekik a taps!

Ám ezt a fordulót is behúzta a listavezető, így nemhogy csökkent, még nőtt a különbség az első két helyezett között. Ezúton is gratulálunk a friss bajnok Quantum tagjainak (címlapfotó: Végső Dávid/dbsk.hu) az egész éves meggyőző teljesítményhez, a 2. helyet a Rockers, a képzeletbeli dobogó 3. fokát pedig a Magyar Rulett szerezte meg. Visszavárunk mindenkit, az új szezonban, szeptemberben is és biztatunk másokat is, hogy, aki esetleg kedvet kapott egy kis kvízezéshez, az ne gondolkodjon, azaz mégis! De, azt már itt tegye nálunk, a DBS-ben! 🙂 “Légy vidám és tedd a jót!”

Don Bosco Kvízbajnokság, 9/9., utolsó (triplázó) forduló, eredmények (az elérhető maximális pontszám 49 volt):

1. Quantum 42,5 pont – az összetettben 15 pontot kaptak
2. Rockers 39 pont – az összetettben 12 pontot kaptak
3. Magyar Rulett 33 pont – az összetettben 9 pontot kaptak
4. Sesztákék 32,5 pont – az összetettben 6 pontot kaptak
5. Mesterhármas 32 pont – az összetettben 3 pontot kaptak

6. Fröccs 30 pont (összetettben már nem jár pont)

7. Pultosok újratöltve 29 pont (összetettben már nem jár pont)

8. N’Ászok 27,5 pont (összetettben már nem jár pont)

9. Kvízagyúak 25 pont (összetettben már nem jár pont)

10. Ideál 24,5 pont (összetettben már nem jár pont)

11. Foglalt 18,5 pont (összetettben már nem jár pont)

Don Bosco Kvízbajnokság, 2021/2022 idény végeredmény:

  1. Quantum 70 pont – bajnok!
  2. Rockers 60 pont
  3. Magyar Rulett 31 pont
  4. Sesztákék 23 pont
  5. Foglalt 18 pont
  6. Mesterhármas 12 pont
  7. Fröccs 11 pont – januártól csatlakoztak
  8. Ideál 9 pont
  9. N’Ászok 3 pont
  10. Kvízagyúak, Pultosok újratöltve (februártól csatlakoztak) 0 pont