Szimpátia-nyilvánítás, fair play és sima győzelem…


A mai élsport világában ritkán látható jelenetekkel indult a Vegyész-Győr NB I-es bajnoki röplabda mérkőzés a Don Bosco Sportközpontban ma este. 

A győri röplabda csapat nagy elismerésnek és szimpátiának örvend a VRCK szurkolók körében, amelyről korábban a Vegyész honlapja is beszámolt és országosan is hangzatos hír vált belőle. Nos, ennek újra hangot, illetve bizonyítékát adta a két fél, hiszen a vendégek  “Legjobb szurkolók Kazincbarcika” feliratú pólókkal érkeztek, amit még a kezdés előtt átadtak a hazai tábornak. Természetesen az ajándékot szívesen fogadták a sárga-kék drukkerek, azonnal fel is vették és a mérkőzés hangos “Hajrá Győr!” rigmusokkal kezdődött!

A hazai B-közép

A bajnokin aztán már nem volt olyan kedves vendéglátó a Vegyész, hiszen végig Toronyaiék akarata érvényesült és rögtön az első szettben kidomborodott a két csapat közti különbség. Két ifjú titán is lehetőséget kapott Kardos mestertől és nem okoztak csalódást. Az első két játszmát egyaránt 13-ra, a harmadikat pedig ettől is simábban 9-ra hozta a Vegyész, így újabb sima győzelmet aratott a DBS-ben. Még több fotót a DBS facebook oldalán található.

Sokszor örülhettek ma a hazaiak

Folytatás december 6-án 18.00-tól, Szent Miklós napján újra hazai pályán, akkor viszont jóval erősebb ellenfél áll majd a háló másik oldalán, mivel CEV kupa visszavágón lépnek parkettre Szabó Dávidék a cseh Kladno ellen. Ki tudja, talán az idegenbeli 3-1-es vereség után is tartogat a Mikulás meglepetést a VRCK-nak…

JEGYZŐKÖNYV (forrás: vrck.hu)
FÉRFI RÖPLABDA NB I, A-CSOPORT, 9. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – SZESE Győr 3-0 (13, 13, 9)
Don Bosco Sportközpont, 300 néző. V.: Pőcze, Tillmann.
VRCK: Juhász 7, Toronyai 4, Blázsovics, Árva 21, Gebhardt N. 14, Pálfi 3. Csere: Dudás (liberó), Bibók 5. Vezetőedző: Marek Kardos.
Győr: Földes 1, Horváth 8, Falvay 7, Leiner 1, Biró 7, Mészáros 1. Csere: Lengyel (liberó), Csanik 1, Bicskó. Vezetőedző: Fehér Tibor.

Marek Kardos: Jól játszottak a debütáló fiatalok, persze sokat kell még tanulniuk, de bizonyították, hogy az ilyen meccseken lehet rájuk számítani.

Fehér Tibor: Sajnos foghíjas társasággal érkeztünk, többen is lebetegedtek az utolsó pillanatban. Igyekeztünk, sajnos most ennyire futotta, de annak örülök, hogy ismét jó hangulata volt az összecsapásnak. Köszönjük a kazincbarcikai szurkolóknak a vendégszeretetüket.