Fontos győzelem a felsőházért


“Hatpontos” mérkőzést nyertek Fekete Viktorék a Gyöngyös ellen, hiszen a hatba kerülésért nagy csaták várhatók még, de egy pici lépéselőnybe kerültünk hétfő este a DBS-ben.

Az 5-7. helyen tanyázó aktuális ellenfél, Gyöngyös, Barcika, Újpest hármasból fog kikerülni vélhetően az a két csapat aki a felsőházi rájátszásban folytatja tavasszal, értelemszerűen, a fent nevezettek közül az egyik, a 7. helyen végző az alsóházban a kiesés ellen hadakozhat.

Éppen ezért volt fontos a ma esti meccs, hiszen egy esetleges vereséggel négy pontos hátrányba kerültünk volna a hevesiekkel szemben… Szerencsére átérezték a tét súlyát Süttőék, hiszen az első játékrész közepén, Balogh Dénes és Kótai révén 2-0-ra, Süttő találatával a szünetre pedig már hárommal ment a Kőrösi gárda.

A folytatás igazán gólgazdagra sikeredett, mivel 8 gólt is láthatott a DBS szurkoló serege, örömükre egyenlő elosztásban – Fekete és Besenyei is duplázott -, így a három gólos előny megmaradt a végére is.

Azért is volt létfontosságú győzelem ez, mert nem állítható, hogy könnyű lenne a sorsolása a mieinknek. Három fordulót rendeznek még a futsal NBII Keleti csoportjában 2018-ban, ebből kettőt idegenben játszunk, ráadásul előttünk álló ellenféllel (december 3.: ScoreGoal Kecskemét; december 10.: Újpest). Az idei év utolsó meccsét, hazai pályán a DBS-ben vívja a csapat a fent említett hármasra erősen tapadó Kistarcsával. (december 17. 19.00)

Nem egyszerű tehát a menetrend, de legalább izgalmasan alakul az alapszakasz vége és téttel bíró meccseken szurkolhatunk Feketééknek. Hajrá fiúk, így tovább!

Férfi futsal NB II Keleti csoport, 13. forduló:

Kazincbarcika – Energia SC Gyöngyös 7-4 (3-0) Gólszerzők: Balogh Dénes, Kótai Ferenc. Süttő, Besenyei (2), Fekete(2).

A bajnokság állása:

1 FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA 31
2 KARTAL SE 25
3 SCOREGOAL KECSKEMÉTI FC 23
4 CSENGER FUTSAL 23
5 ÚJPEST FC-220 VOLT 19
6 KAZINCBARCIKAI ÖRDÖGÖK SE 19
7 ENERGIA SC GYÖNGYÖS 17
8 KISTARCSAI VSC 15
9 KINCSEM LOVASPARK SE 8
10 MVFC BERETTYÓÚJFALU 6
11 NYÍRBÁTORI SC 0
12 FC JUNIOR SPORT (Kizárva) 0