Sosem látott szoros végeredmény a kvíz bajnokságban


Tegnap este a DBS Kvíz bajnokság 4., januári fordulója kissé szétrázta a mezőnyt és megerősödött az éllovas pozíciója.

A decemberi triplázó fordulót követően már sejteni lehetett, hogy az évek óta trónkövetelő szerepet betöltő Quantum-mal idén nagyon komolyan kell számolni, ha valaki az összetett bajnoki címre tör.

Az aktuális, 4. forduló nagy “adok-kapokjából” is végül ők kerültek ki győztesen… Pedig aztán volt itt minden, mint ahogy mindig! Még újoncot is avattunk, mivel csatlakozott a fejtörő alakulatok közé a Fröccs nevű formáció is, akiket ezúton is szeretettel köszöntünk!

A zenei blokkban többek között például két nászinduló felsimerése után, azoknak zeneszerzőit kellett megnevezni, illetve az egyiknél az opera címét is, amiben az szerepel (Wagner-Lohengrin), a másiknál pedig annak nemzetiségét is jelölni (Mendelssohn-német).

A kapcsolatkörben a háromszoros olimpiai bajnok úszónőnkre Hosszu Katinkára kellett rájönni, ő volt a kapocs. A feleletválasztós kérdések közül egyet kiragadva, nem ártott tudni, hogy a sokak által ismert Maldív-szigetek önálló ország Dél-Ázsiában Maldív Köztársaság néven és nem egy másik, nagyobb ország része. Egy másik blokkban például nagyon ügyesen mindenki tudta, hogy az “avoni hattyú” az nem más, mint Shakespeare kortársainak elismerésről tanúskodó beceneve a születési helye (Stratford-upon-Avon) után szabadon.

Ezek után úgy alakult az est, hogy az első nyolc helyezett között mindössze 4(!) pont volt, ami még soha nem fordult elő a kvíz bajnokságunk történetében. Apróságok, nüanszok döntöttek a végelszámolásnál, egy rosszkor meghozott kockázati döntés, pici bizonytalanság 1-1 kérdésnél és máris fent, vagy lent találta magát a csapat. A fordulót végül a bajnokságot vezető Quantum húzta be, a második a Magyar Rulett lett, míg a címvédő és most már fordulók óta nem nyerő Rockers “csak” az ötödik helyet szerezte meg.

Megnyugtatóvá vált így az éllovas előnye, de a hátralévő 6 fordulóban még kettő is triplázó lesz, tehát egy stabil, jó teljesítménnyel lehet még zárkózni. Ki tudja, még talán előzni is… A következő, 5. fordulóra 2022. február 14-én kerül sor, akkor is várunk mindenkit! “Légy vidám és tedd a jót!”

Don Bosco Kvízbajnokság, 4. forduló, eredmények (az elérhető maximális pontszám 49 volt):

1. Quantum 40,5 pont (az összetettben 5 pontot kaptak)

2-3. Mesterhármas, Magyar Rulett 39-39 pont (az összetettben 4-4 pontot kaptak)

4. Foglalt 38,5 pont (az összetettben 2 pontot kaptak)

5-6. Rockers, N’Ászok 38 pont (az összetettben 1-1 pontot kaptak)

7. Ideál 37 pont

8. Fröccs 36,5 pont

9. Sesztákék 31,5 pont

Don Bosco Kvízbajnokság, 2021-2022 idény összesített állás:

  1. Quantum 29 pont
  2. Rockers 21 pont
  3. Foglalt 17 pont
  4. Magyar Rulett 15 pont
  5. Mesterhármas 7 pont