“Magyar katolikus jelenlét a világban” – különleges kiállítás nyílik a DBS-ben


“Tudták, hogy Ferenc pápa magyarul tanult Argentínába menekült apácáktól, és hogy az első magyar jezsuita már 1658-ban megérkezett Kínába?”

Teszi fel a kérdést a magyarkurir.hu, a kiállítás angol nyelvű átadása és megnyitója apropóján készült cikkében.

A betlehemi munkák, makettek, rajzok festmények tárlata után 2022. január 20-án 16.00-kor egy olyan kiállítást nyitunk, amely egyedi a maga nemében. Sokunknak vannak némi ismeretei a katolikus világban való magyar jelenlétről, de ennek a gyűjteménynek köszönhetően garantáltan sok új és érdekes tudással gazdagodhatunk.

“Magyar katolikus jelenlét a világban” címmel állított össze kiállítást a Külgazdasági és Külügyminisztérium Bánffy Miklós Szakkönyvtára a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Az említett szakkönyvtár mellett a külszolgálatok, valamint a magyarországi egyházi levéltárak – köztük a Jezsuita Levéltár és Rendtörténeti Könyvtár – anyagából készült tárlat tematikus tablókon mutatja be a magyar katolikus jelenlétet a világban.

A megnyitón többek között Érszegi Márk Aurél a Külgazdasági és Külügyminisztérium vallásdiplomáciai főtanácsadója is beszédet mond. Az eseményre és az utána kezdődő Szalézi 400 akadémia nyitó előadására is szertettel várunk minden kedves érdeklődőt! “Légy vidám és tedd a jót!” 🙂

A megnyitó és az előadás egymás után