Sima Vegyész-siker a nyitányon


Az újonc szegedi együttes ellen aratott egyértelmű és sima győzelmet a VRCK, szalézi gimis közreműködéssel, kézműves foglalkozással és arcfestéssel színesítve a meccsnapot. 

A bajnoki szezon nyitányaként az újonc Szegedi RSE csapata vendégeskedett a DBS-ben, melynek felvezetéseként a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium két diákjának, szalézi animátoroknak köszönhetően kézműveskedés, arcfestés, karkötőfonás is szerepelt a családi délutánnak szánt programban. A tavalyi bajnoki döntő mérkőzései előtt már kipróbált és nagy sikert aratott programelem újratöltése ismét sok gyerkőcöt vonzott, így várhatóan nem egyszeri alkalommal fordult elő ez a fajta közösségépítés ebben a szezonban sem…

Az animátori-sarok

A mérkőzés kezdetére mintegy négyszáz szurkoló foglalta el helyét a lelátón és láthatta azt, hogy az egyik ígéretes fiatal, Péter Márton is helyet kapott Kardos mester kezdőjében. Ügyesen gyűjtögették a hazaiak a pontjaikat, míg az alföldi gárda talán a megilletődöttségtől, de nem találta az ellen játékának hatástalanítását. Az első szettben ennek megfelelően az idény eleji hibáktól eltekintve lubickoltak Blázsovicsék és kevesebb, mint 20 perc alatt hozták is (25-12; 1-0).

A második játékrész sem hozott földöntúli izgalmat, itt a vendégek olykor már megvillantottak ezt-azt a tudásukból, de az átalakult Vegyész-játékoskeret egyik légiós érkezője, Marcilio Braga ütéseivel nem tudtak mit kezdeni (25-15; 2-0). A harmadik szett is magabiztos Vegyész-vezetéssel csordogált, fel-felzárkóztak a Nusser-legények 8-ról, 5-re, de csak ijesztgetés volt ez részükről és Juhász Péter ütése már nem csak a szett, hanem a mérkőzés megnyerését jelentette sárga-kékeknek (25-19; 3-0).

Idénynyitónak kiváló meccs, remek hangulat és nagyszerű alkotások az animátori-sarokban. Igazi szombat délutáni családi csemege volt ma a DBS-ben. “Ez jó mulatság, férfi munka volt!”

JEGYZŐKÖNYV (forrás: vrck.hu)
FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, A-CSOPORT, 6. FORDULÓ

Vegyész RC Kazincbarcika – Vidux-Szegedi RSE 3-0 (12, 15, 19)
Don Bosco Sportközpont, 400 néző. V.: Csizmarik, Villás.
Vegyész: Páez 4, Blázsovics 8, Péter M. 5, Braga 15, Árva 12, Juhász 6. Csere: Dudás (liberó), Bibók 1, Csizmadia. Vezetőedző: Marek Kardos.
Szeged: Piti 8, Fülöp 1, Honti 3, Sarnyai 2, Nagy 4, Csányi D. 5. Csere: Borsi (liberó), Váradi (liberó), Farkas-Baráti 4, Inhoff, Tátrai, Demcsák. Vezetőedző: Nusser Elemér.

Marek Kardos: Még mindig a felkészülés elején vagyunk, ma a legfontosabb a győzelem megszerzése volt.

Nusser Elemér: Az történt, amire számítottunk, a Vegyész hozta a kötelezőt. Mi nagyon izgultunk az elején, de örülök, hogy ősszel négyszer is játszunk a VRCK-val, így fel tudunk készülni az azt követő találkozókra.