Pici megingás, de végül magabiztos győzelem


Győzelemmel kezdte az Extraliga küzdelmeit a Vegyész RC Kazincbarcika, hiszen hazai pályán győzte le a fővárosi MAFC-ot. 

Élesedik a bajnokság, hiszen kezdetét vette az Extraliga, azaz a rájátszás, ahol már minden szerzett pontnak nagy jelentősége lehet a végelszámolásnál. A minél jobb helyezés érdekében pedig a hazai meccseket szinte kötelező hozni…

Az első pontot a MAFC szerezte mivel az átadásnál megakadt a hálóban a labda, de ez nem vetette vissza a VRCK lelkesedését hiszen alig több mint 15 másodperccel később már ki is egyenlítették az állást. Ezután a vezetést is átvették és meg is tartották azt 2 játszmán keresztül (25-22; 25-14; 2-0), de a koncentrációban akadt egy kis hullámvölgy, melyet a fővárosiak azonnal kihasználtak, hiszen a harmadik játszmában nagy előnyt dolgoztak ki és meg is nyerték a harmadik etapot (13-25; 2-1).

A végső győzelmhez, azonban ez nem volt elég, mivel Kardos mester tanítványai a negyedik szettben ismét összeszedték magukat és ezzel a mérkőzést is behúzták.

A végeredmény. (fotók: Végső Dávid/dbsk.hu)

JEGYZŐKÖNYV (forrás: vrck.hu)

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 2. FORDULÓ:

Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME 3-1 (22, 14, -13, 19)