Nincs meglepetés – féltávnál a Kvíz bajnokságunk


Tegnap este az ötödik fordulóval folytatódott a DBS Kvíz bajnokság, rekordlétszámú 11 csapattal, benne 66 “versenyzővel”.

Az előző körben nagy lépést tett a bajnoki cím felé a Quantum, hiszen a címvédő Rockersnek nem úgy jött ki a lépés, ahogy tervezték és csak a holtversenyes 5-6. helyet szerezték meg és egyetlen pontot raktak az összesített eredménybe, miközben a trónkövetelő nyerte azt a kört is, öt pontot szerezve.

Ezúttal a februári hónapra való tekintettel, ráadásul pont 14-én központi szerepet játszott a Valentin nap és szerelmesek témakör, de előkerült a Házasság hete kapcsán a családok, házastársak tárgy is, de február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe egyben a szerztesség világnapja is 1997 óta, így ezt a témát is feszegették valamelyest. Érdekes kapcsolatkör szerepelt a feladványban, ahol az októberi-novemberi csillagjegy (skorpió), Európa kulturális fővárosa 2023-ban (Veszprém), és a tésztájában kis citromhéj, töltelékében mások mellett dió (Gundel palacsinta) ismeretéből már ki lehetett volna következtetni, hogy itt bizony Bujtor István személye lapul a válaszok mögött. A skorpiós kapcsolat a hasonló nevű zenekar alapítójával áll fenn, mivel a testvére, Frenreisz Károly alapította az együttest, Vezsprémben volt színházigazgató, illetve a Gundel kapcsolata pedig az édesanyja nevéből fakad (Gundel Katalin).

Sok-sok karakter sem volna elég, ha minden izgalmas és érdekes kérdést, fejtörőt le szeretnénk írni, úgyhogy ezúton is csak biztatni tudjuk a kedves olvasót, hogy jöjjenek el és kóstoljanak bele a DBS Kvíz bajnokság hangulatába, úgy, ahogy tette azt a többi 11 kollektíva is.

A féltávjához érkező bajnokságban ezúttal is a listavezető Quantum sáfárkodott a legjobban ismereteivel, még közelebb kerülve az összetett bajnoki címhez, bár a többieknek ad némi reményt, hogy a fele még hátra van. Második helyre a Rockers futott be, harmadik pedig a Fröccs nevű alakulat lett, akik mindössze másodszor jártak nálunk. Gratulálunk mindenkinek, várjuk őket és az újonnan kedvet kapókat is, a 6. fordulóban, március 7-én!

Don Bosco Kvízbajnokság, 10/5. forduló, eredmények (az elérhető maximális pontszám 49 volt):

1. Quantum 40 pont (az összetettben 5 pontot kaptak)

2. Rockers 36 pont (az összetettben 4 pontot kaptak)

3. Fröccs 35 pont (az összetettben 3 pontot kaptak)

4. Mesterhármas 33 pont (az összetettben 2 pontot kaptak)

5. Foglalt 38 pont (az összetettben 1 pontot kaptak)

6. Magyar Rulett 31 pont (az összetettben már nem kaptak pontot)

7-8. Ideál és Kvízagyúak 28-28 pont (összetettben már nem jár pont)

9-10. N’Ászok és Sesztákék 27-27 pont (összetettben már nem jár pont)

11. Pultusok újratöltve 25 pont (összetettben már nem jár pont)

Don Bosco Kvízbajnokság, 2021-2022 idény összesített állás:

  1. Quantum 34 pont
  2. Rockers 25 pont
  3. Foglalt 18 pont
  4. Magyar Rulett 15 pont
  5. Mesterhármas 9 pont