“Ne támadjuk, fogadjuk el embertársainkat!” – Böjte Csaba testvér járt a DBS-ben


Újabb felejthetetlen élménnyel és gondolatokkal gazdagodtunk…

Nagy szervezkedés és izgalom előzte meg Csaba testvér érkezését, hiszen a DBS “délutáni csúcsforgalmában” kellett megoldást találni arra, hogy a sokak által szeretett és támogatott ferences szerzetes előadását tető alá hozhassuk. Végül sokak rugalmasságának és toleranciájának köszönhetően szerda délután vendégül tudtuk látni a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítóját. Innen is köszönjük a segítő kezet a sportklubok érintettjeinek!

Gördülékeny és gyors beléptetés után türelmesen várta, az újra fokozódó vírushelyzet ellenére szép számú – közönség, hogy elkezdődjön az előadás. Csaba testvért Tran Si Nghi Ferenc atya köszöntötte, aki nem is teketóriázott túl sokat, azonnal belevágott a “tanításba”.

Mert bizony előadásként hirdettük, de nyugodtan nevezhetjük tanításnak is a hallottakat. Tükröt állított elénk – és maga elé is – a kolozsvári születésű szerzetes és elmondta a saját példáján azt a történetet, amikor éppen valamelyik “huncut” gyerkőcre nem olyan hangnemben szólt rá, ahogy illett volna, akkor bizony később elgondolkodott, hogy biztosan jó voltez így, tényleg ezt tanítja Jézus és ezt kéri, hogy lekiabáljuk a gyerek fejét? Óriási önkritikát gyakorolt önmagával szemben, miközben a jelenlévők is mind elgondolkodhattak a hasonló életeseményeiken.

Többek között egymás elfogadására is biztató és az ellenségeskedés megelőzésére, mások döntéseinek, véleményeinek tolerálására hívta még fel a figyelmet Csaba testvér, akinek kis túlzással, szinte minden mondatából egy külön konferenciát lehetne tartani.

Ennyi időnk sajnos nem volt, a mintegy 45 perces előadás után, lehetőség nyílt a személyes találkozásra is, mellyel nagyon sokan éltek és a megvásárolt könyvekre, könyvekbe aláírásokat kértek, közös fényképeket készítettek. Nagy élményeket és életre szóló útravalókat kaptunk ezúttal is Böjte Csabától, melyet nagyon köszönünk itt is, hálánk töretlen, életét pedig Isten áldja továbbra is!