Nagy rangadón, nagy győzelem – továbbra is hibátlan a Vegyész


Az idei szezonban először nézett farkasszemet a Vegyész és a Kaposvár, melynek inkább a presztízs- és lélektani értéke domborodott ki, 

A DBS történetének második, országosan fogható tévés sporteseményén már a kezdésnél remek hangulatot teremtett a nagy meccsre kilátogató majd’ 600 néző, akik azt láthatták, hogy a kezdeti somogyi vezetés után fokozatosan veszi át az irányítást a Vegyész és szép lassan ellép ellenfelétől. Nagyon elemében volt a macedón válogatott Milev és az “elnyűhetetlen” Mészáros Dömötör is, éppen ezért sikerült viszonylag simán hozni az első szettet a hazaiaknak (25-17).

Egy kaposvári sánckísérlet

A folytatásban igyekezett a Kaposvár, de ez is csak a tisztes helytálláshoz volt elegendő, mert a kormányt nem engedte ki a kezéből a Vegyész és a venezuelai válogatott Paez bombanyitásainak, valamint Banai és Árva nagyszerű játékának köszönhetően már két szettelőnyben voltunk (25-23).

A harmadik felvonás elejét nagyon megnyomták az Oravec-fiúk (6-0) és ezt az előnyt taktikus, rutinos játékkal végig meg tudták őrizni (25-20), ami azt jelenti, hogy a mieink továbbra is hibátlan mérleggel, pontveszteség nélkül – mindössze egyetlen szettet veszítve a 12 mérkőzés alatt, még a Kecskemét elleni 3-1 alkalmával – vezetik a táblázatot.

Megköszönték Toronyaiék a biztatást a közönségnek

Ahogyan az M4 Sport kamerái előtt fogalmazott Dudás András, annak örül, hogy olykor már igazi röplabdát láthattunk, de sportszerűen megjegyezte, hogy ennél biztosan csak szorosabb meccseket fognak vívni a nagy ellenfél Kaposvárral. Ezúton is gratulálunk a fiúknak és hasonló szép sikereket kívánunk nekik a továbbiakban is.

Dudás András nyilatkozik az M4 Sportnak

FÉRFI RÖPLABDA NB I., ALAPSZAKASZ, 12. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 3-0 (17, 23, 20)

(További fotók a DBS facebook oldalán)

A végén még egy nemes célú kampány mellé is odaálltak a győztesek