Megtartottuk az első sajtótájékoztatót a Don Bosco Sportközpontban


Augusztus 25-én, egy héttel a hivatalos megnyitó ünnepség előtt a média munkatársait meghívtuk egy sajtótájékoztatóval egybekötött bejárásra, melyen nagy örömünkre nagyon sokan megjelentek. Ebből is kiderül, hogy nagy az érdeklődés a sportcsarnok iránt, hiszen nyugodtan állíthatjuk, hogy kuriózum épült a szaléziaknak köszönhetően.

A sajtótájékoztatón többek között P. Ábrahám Béla SDB, a szalézi szerzetesrend magyarországi tartományfőnöke, Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, P. Vitális Gábor SDB, kazincbarcikai plébános, a Magyar Szaléziak tartományfőnöki helyettese Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere – aki megköszönte a szaléziaknak, hogy létrehoztak egy olyan sportközpontot, melyre nagyon régen vár a város és a térség lakossága – és Seres Ottó, a Don Bosco Sportközpont igazgatója mondta el gondolatait.

Az elsősorban a szalézi rend fenntartásában lévő két kazincbarcikai oktatási intézmény, a Don Bosco Iskola és a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjainak a minőségi testnevelés-oktatás helyszínén megtartott sajtótájékoztatón elhangzott beszédekből kiderült, hogy első lépésként a Szalézi Rend megvásárolta az önkormányzattól az 5.132 m2-es földterületet 61.687.710.-Ft-ért. Magyarország Kormánya az első pillanattól kezdve nagyvonalúan segítette az elképzeléseinket és törekvéseinket, amit a 952.000.000.-Ft állami támogatás mutat a legjobban. A Porticus nevű német csoportot is mindenképpen meg kell említeni, hiszen a kimondottan egyházi intézmények segítésére szakosodott szervezet is 300.000.-€-val járult hozzá a beruházáshoz. Természetesen a Szalézi Rendfőnökség sem maradhat ki a sorból, mivel az összes költség megközelíti a 2.000.000.000.-Ft-ot és az ehhez hiányzó részt ők adták hozzá, hogy elkészülhessen a Don Bosco Sportközpont! Elmondható, hogy közösen osztozott az állam és az Egyház a költségeken.

 

Az esemény végeztével, a szóban már bemutatott csarnokot, a házigazda, Vitális Gábor atya vezetésével megtekinthették a sajtó munkatársai, hogy miként kell a valóságban elképzelni a csarnok multifunkciós jellegét. Újabb mérföldkő a nyitáshoz vezető úton!