Májusig tartó online vetélkedősorozat a DBS-ben


Az értékes nyereményekért is érdemes belevágni – videós hirdetéssel és az 1. fordulóra való felhívással vette kezdetét az a 4+1 fordulós vetélkedő, amelyet Boldog Carlo Acutis emlékére a digitális térben. 

A felhívás egyben a Boldog Carlo Acutis Napok egyik záró momentum is volt, amely a témáját tekintve – Eucharisztia és azzal kapcsolatos csodák – elég szép számmal jelentek meg érdeklődők a programsorozat öt napja alatt. Mindkét hétközi előadás és a kiállításmegnyitón megjelentek létszáma is a várakozásokat egy picit felülmúlta, úgyhogy mindenképpen sikeresnek tekinthető a kezdeményezés.

Ennek a sorozatnak a játékos és elsősorban fiatalokat célzó programeleme a csütörtökön meghirdetett többfordulós online vetélkedő, ahol mindig más-más feladatot kell teljesítenie a versenybe nevezett csapatoknak, vagy személynek, hiszen egyénileg is elfogadjuk a nevezést. Az utolsó, ötödik fordulóra a legjobban teljesítőket 2021. május végén Kazincbarcikára hívjuk, ahol a Don Bosco Fesztivál keretében az 5. fordulóban már egy személyes Kvízjátékban alakul ki a végső sorrend!

Az első fordulóban, melynek az elkészítési határideje 2020. november 15., Bosco Szent János facebook profilját kell elkészíteni. Hogyan nézne ki szerintetek Don Bosco FB profilja, ha ő is használhatta volna ezt a felületet.

Minden fordulóban 10 pont érhető el. A feladatok megoldását 3 fős zsűri fogja értékelni, melyben szalézi szerzetes, weblapfejlesztő-programozó szakember, valamint egy kazincbarcikai fiatal animátor vesz részt. A feladatokat mindig a Don Bosco Sportközpont Facebook profilján és weblapján (www.dbsk.hu) tesszük közzé. Itt lesz megtalálható a fordulókhoz kapcsolódó részletesebb információ is.

A díjazás értéke sem marad el az esemény rangjától, hiszen a támogatók széles körének (Szent József Szalézi Rendház, a Don Bosco Kiadó, a Bosco Szent János Ifjúsági és Nevelési Alapítvány, Kazincbarcika Német Nemzetiségi Önkormányzata és a Don Bosco Sportközpont) köszönhetően az alábbi díjak keresik és várják gazdájukat:

I. helyezett: 200.000 Ft és egy hétvégi pihenés és lelki feltöltődés Péliföldszentkereszten,

II. helyezett:  150.000 Ft és a Don Bosco Kiadó gazdag ajándékcsomagja,

III. helyezett: 100.000 Ft és a Don Bosco Sportközpont aktív kikapcsolódást is garantáló ajándékcsomagja.

Bátorítunk minden érdeklődőt, fiatalokat és felnőtteket, egyedül vállalkozókat vagy csapatokat csatlakozzanak a játékhoz, töltsünk el hasznosan és kreatívan pár hónapot Carlo emlékét is tisztelve!