Lezárult közösségi fesztiválunk


Az elmúlt héten számos színvonalas és népszerű programmal kedveskedtünk a majd’ 2000 fő érdeklődőnek.

Múlt hétfőtől szombatig zajlott a Don Bosco Közösségi Fesztivál a DBS-ben, ahol egész héten több mint 1800-an(!) gondolták úgy, hogy velünk töltik a szabadidejüket. A skálát mind a megszólított korosztályokban, mind az érdeklődési köröket tekintve igazán széleskörűre szabtuk és sok izgalmas rendezvénnyel kedveskedtünk.

Hétfőn kiállításmegnyitó és közösségi, családos kvízjáték szerepelt a programban, ahol máris megtettük a bemelegítést a hét további napjaira. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai, valamint a rajz- és művészeti tanáruk, Somodi H. Szilárd műveiből válogatott tárlat egészen a tanév végéig, június 15-ig megtekinthető az üveggalériánkban. Remek hangulatban telt a kvízjátékunk, több tucatnyian eljöttek, hogy együtt szórakozhassunk, hiszen az eredmény ezúttal másodlagos volt.

Kedden délelőtt ismét a gimisek vették birtokba a DBS-t, hiszen a korábban, járványügyi intézkedések miatt elmaradt Szalézi Gálát pótolták, ahol igazán nagyszerű bemutatókkal, programokkal szórakoztatták az iskolatársakat és a meghívott egybegyűlteket. A délutáni vetélkedő keretében, a Segítő Szűz Mária főünnepén – amely köré az egész fesztiválunk épült – az általános iskolás hittanosoké, este pedig a komolyabb és mélyebb gondolatoké volt a főszerep. Szépszámmal összegyűltek a gyerekek is, melyet ezúton is köszönünk nekik, este pedig az ünnepi szentmisét és az azt követő előadást is sokan kísérték személyes figyelmükkel. Utóbbi kettőn az Egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa, Szabó József atya volt a meghívott a vendég, tőle hallhattunk tanítást arról, hogyan segít nekünk a Szűzanya a szellemi harcban.

Szerdán egy hagyományos, korábban életre hívott sorozatunkkal folytattuk a hetet, amikor is a Ri-Portré vendége Molnár Gál Béla, iskolaigazgató, diakónus volt. Megtudhattunk sokmindent az eddigi életéről, gyermekkoráról, szüleiről, útkereséséről, majd közelmúltjáról és jelenéről is.

Csütörtökön a sport került terítékre, hiszen egész napos teremfoci tornát rendeztünk a szalézi fenntartású, érdekeltségű intézmények diákjai részére. Öt csapat “gyűrte egymást” több, mint 6 órán keresztül, melynek a végén a Don Bosco Kollégium csapata végzett az élen, megelőzve a Don Bosco Szakiskola II-es gárdáját és a Barcikai Tanodásokat. Itt volt még velünk a Számalk-Szalézi tanulóiból alakult együttes is, akiknek innen is nagy elismerés a végtelen fair-play hozzáállásukért. A napot a Barcikai Fonó+ táncházával zártuk, a népies táncokat kedvelők nagy örömére.

Pénteken a Szalézi WIFI Xtra csábította a fiatalokat a sportközpontba, ahol a különleges játékok – rekesztorony építés, gokart, trambulin, ugrószőnyeg, stb. – mellett pizza-party, valamint az Új Remény Közösség nevű formációnak köszönhetően koncert és közös tánc is (nyitó képünk is itt készült) szerepelt a kínálatban.

Szombaton délelőtt a legkisebbeké (is) volt a terep, hiszen Aprók Táncára hívtuk őket a szülőkkel együtt és érkeztek is mintegy harmincan. Emellett az V. Don Bosco Amatőr Bowling Bajnokságunk csapatversenyének zárófordulója és bajnokavatással megspékelt eredményhirdetése is zajlott. Délutánra pedig a már-már hagyományosnak mondható körmeneten vettünk részt, melyet Segítő Szűz Mária tiszteletére tettünk, ráadásul ezt követően Dr. Ternyák Csaba egri érsek atya által celebrált szentmisén vehettünk részt a Szent Család-templomban. Ezt követően az egész hét megkoronázásaként egyházközségi, jótékonysági katolikus bállal zártuk a mozgalmas programsorozatot.

A fesztivál fent összefoglalt rendezvényein készült fotókat is bárki megtekintheti, ha a Don Bosco Sportközpont hivatalos facebook oldalára kattint, ahol kronológiai sorrendben követik egymást a beszámolók. Mindenesetre nagy lelkesedés kísérte végig a hetet, mert a holtpontoknál és a fáradtabb percekben az adott mindig erőt a folytatáshoz, hogy amit “csinálunk, készítünk és kínálunk”, arra van kereslet, érdeklődés mutatkozik és a visszajelzések alapján is megéri az energiákat erre mozgósítani. Örülünk és folytatjuk! “Légy vidám és tedd a jót!” 🙂