Lemaradt a döntőről a Vegyész


Óriási csatában alulmaradt a VRCK a bajnoki elődöntőben a Pénzügyőr ellen, miután a mindent eldöntő ötödik mérkőzését hazai pályán veszítette el. 

Sokáig úgy tűnt, hogy a vasárnapi negyedik felvonáshoz hasonlóan ez a meccs is sima lesz, hiszen két gyors szett (25-20; 25-20) után 2-0-ra vezettek az Oravec-legények, sőt a harmadik játékrészben is magabiztosan vezettek 19-16-ig. Ezen a ponton viszont valami eltört a hazaiak játékában és a fővárosi együttes sorozatban 9 pontot szerezve behúzta a szettet és szépített (19-25). Ez erőt is hitet adott a PSE-nek, a mieinknek pedig érthetetlen módon elkezdett remegni a kezük és sorban ütötték a hibákat. A Pénzügyőr attól pedig rutinosabb csapat, hogy ne használja ki az ellenfél hibáit, így tett most is és a negyedik szettes egyenlítés (19-25) után, már az abszolút lélektani fölény birtokában hozta az ötödiket és vele együtt a mérkőzést is (13-15).

Itt még minden szépnek tűnt…

Ezzel az is eldőlt, hogy 1996 után 21 évvel – amikor a Vasas-Tungsram játszott a Medikémia-Szegeddel és szerzett ezüstérmet – ismét lesz budapesti együttes a férfi röplabda bajnoki döntőben, hiszen a kazincbarcikai születésű Weczera Csaba vezette Pénzügyőr játszik a Kaposvárral a fináléban. A Vegyésznek elsősorban a kudarcból való talpraállás lesz a fő feladata a következő néhány napban, hogy aztán a Szolnok elleni bronzcsatát sikeresen megvívják Toronyaiék. Mindenesetre mi szurkolunk! Hajrá Vegyész!

RÖPLABDA, FÉRFI NB I, ELŐDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS:
Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr 2:3 (20, 20, –19, –19, –13)

Az egyik fél három győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–2 a Pénzügyőr javára.