Közösségek Karácsonyfája – Zárórendezvény


Megtartottuk a közösségek karácsonyfája akciónk záró ünnepségét.

Idén először hirdettük meg a közösségek karácsonyfája elnevezésű kezdeményezésünket, melynek keretében advent minden napján, 21 alkalommal, mindig más-más közösség jött el hozzánk és egy mini ünnepség keretében helyezett el díszt az arra kijelölt fenyőfán.

A rendezvénysorozat utolsó elemeként ha nem is minden csoport, de nagyon sokan jelen voltak és együtt ünnepeltük azt amit közösen “építettünk” az elmúlt három hétben. Jóni Márkó a DBS által szervezett Adventi szavalóverseny középiskolai korosztályának győztese tolmácsolásában meghallgattuk Ady Endre: Karácsony című művét, ezzel kezdetét vette ünnepségünk. Egy rövid köszöntő után következett az állandó vendégünk Tolsztoj Pánov bácsijának karácsonya, melyből egy hosszabb kivonatot hallgathattunk meg.

A Szent Család kórus is elfogadta meghívásunkat és csodás énekeikkel feldobták a műsorunk hangulatát.

A záró ünnepséget egy kedves kis összefoglaló videóval zártuk amivel bemutattuk azt a 21 közösséget akiknek díszei ékesítik a DBS közösségi karácsonyfáját. Ám nem csak mi készültünk, hiszen a meghívott közösségekből többen is verseket hoztak nekünk és még olyan is volt aki saját költeményt írt és adott elő.

Záró gondolatként mondhatjuk, hogy igyekeztünk utat mutatni abba az irányba, ami a karácsony igazi jelentéséről szól. Egész évben együtt voltunk, megoldottunk számos problémát és most eljutottunk idáig, amikor az év végén végre, együtt, közösen leülhessünk, beszélgethessünk, nevethessünk egy kicsit, élvezzük egymás társaságát.

Áldott, békés karácsonyt minden kedves olvasónknak!

További képekért és információkért látogasson el Facebook oldalunkra!

A közösségek karácsonyfája kezdeményzésünkről készült kis videót itt tekinthetik meg.