KKSE: Bravúrgyőzelmet arattak a lányok


A női kézilabda NB II Észak-kelet csoportjában a Füzesabonyt fogadta a KKSE.

Szép márciusi délután, jó idő fogadta Kazincbarcikán a Heves megyei Füzesabony gárdáját, a Don Bosco Sportközpontban pedig a KKSE látta vendégül Major Attila lányait, akik a tabellán elfoglalt helyezések alapján esélyesként érkeztek Borsodba. Akkor még ők sem sejtették, hogy ennyi volt számukra a jóból, mert több örömben ma délután nem részesedtek…

A találkozó elején fej-fej mellett haladtak a felek, aztán 7-7-nél történt valami és eggyel magasabb fokozatba kapcsoltak a hazaiak és egy nyolcperces, 7-1-es futásnak köszönhetően 14-8, majd 15-9 is állt az eredményjelzőn. Időkéréssel is próbálkoztak a vendégek, de a hazai kapuban Vittmann Zsaklin kapt el nagyon a fonalat, elöl pedig Ortó Réka, Kránitz Andrea és Oláh Lili vitte a prímet, így a szünetre csak minimálisan tudták csökkenteni a különbséget a vendégek és öt gólos előnyben mehetett a KKSE pihenőre (18-13).

A folytatásban aztán egy kisebb hullámvasutat jártak be a pályán a csapatok, hiszen 20-14 után négy perc alatt négyet rámoltak be Molnár Nikolették és máris 20-18, azaz újra szoros lett az állás. Aztán ismét egy kis adok-kapok (24-20), után egy újabb háromgólos vendég-gólszéria és újra csak egy volt közte (25-24). Ezután megint a már feljebb említett hazaiak rázták meg magukat, akikhez csatlakozott Horváth Fruzsina is, aki egymás után szerzett 3 találatával újra hattal ment a KKSE (31-25). Ezt viszont már nem engedte ki a kezéből és megtartotta előnyét a vendégekkel szemben, borítva ezzel a papírformát, és egy nagyszerű bravúrgyőzelmet ért el (34-28)!

Jövő hétvégén újabb nagy meccs vár a Szilágyi Szabolcs, Ponyi Zoltán edzette lányokra – ha egyéb tényező nem szól közbe -, hiszen a 2. helyen álló vásárosnaményi Vitka SE-hez látogatnak, akiknek a salgótarjáni ma délutáni bajnokija influenza és egyéb betegségek miatt elmaradt és nem tudtak elutazni és így kiállni sem. A www.vitkasekezilabda.hu oldalon megjelent közlemény szerint: “A halasztási kérelmünket a Salgótarján nem fogadta el az ő álláspontjukat is megértjük megpróbáljuk jövő hétre rendezni a sorainkat és mielőbbi gyógyulást kívánunk játékosainknak!” – nyilatkozott Dévényi János a csapat vezetőedzője. Mielőbbi gyógyulást kívánunk a szabolcsi lányoknak és reméljük a jövő szombaton a pályán pacsizhatnak a Oláh Liliékkel.

Női kézilabda NB II Észak-kelet csoport 16. forduló:

Kazincbarcikai KSE – STAVMAT Füzesabonyi SC 34-28 (18-13)

Legtöbb gólt szerzők: Oláh Lili (11), Kránitz Andrea (10), Ortó Réka (6), Horváth Fruzsina (5) ill.; Molnár N. (9), Lányi G. és Szentkeressy-Kovács R. (4-4).