Izgalmasan alakul a Kvíz bajnokságunk


Rekordlétszámú részvétellel, 11 csapattal rendeztük tegnap este a DBS Kvíz bajnokság 2019-20-as idényének 3. fordulóját. 

Hihetetlen nagy érdeklődés mellett, a Kvíz bajnokságunk eddig eltelt 2 idényében nem tapasztalt csapatlétszámmal vette kezdetét a harmadik forduló. Az előző, októberi fordulóban a címvédő Rockers picit “kisiklott”, hiszen csak a harmadik helyet szerezte meg, ami esélyt kínált az üldözőbolynak a felzárkózásra. Ezt a Quantum és a Magyar Rulett használta ki a legjobban, hiszen az első és második helyet ők szerezték meg.

Ezúttal is forogtak az agytekervények rendesen, ám ezen a vaktérképes folyófelismerést, vagy a Jókai Mórhoz köthető kapcsolati kérdéskört látva egyáltalán nem csodálkoztunk. A Quantum próbálta pici lemaradását kockáztatással ledolgozni, de ez nem jött össze neki, ami a végelszámolásnál meg is látszott, hiszen csak a harmadik helyet sikerült megszereznie.

Lassan kitehetjük a “Telt ház” táblát. Fotó: dbsk.hu

A Rockers ezen az estén viszont stabilan és jól teljesített, magabiztosan nyerte a fordulót az ezúttal is második helyet megcsípő Magyar Rulett előtt. A címvédőnek ez az összetettbeli vezető hely visszaszerzését jelentette, de a soron következő, decemberi fordulóban óriásit lehet előre lépni, hiszen “triplázó” forduló lesz, ami értelemszerűen azt jelenti, hogy az elért pontszámokat háromszorosan számítjuk majd be az összetett állásba.

Elmondható tehát, hogy remek kis estét kerekítettünk ezúttal is, igaz, hogy a lassan kinövi a helyet a rendezvény, de, ahogy a mondás is tartja: “Sok jó ember kis helyen elfér!” Mi pedig ehhez alkalmazkodva várjuk december 9-én is az állandó és új kvízcsapatokat. “Légy vidám és tedd a jót!” 

A harmadik forduló végeredménye (csak a pontszerzők):

 1. Rockers                             5 pont
 2. Magyar Rulett                  4 pont
 3. Quantum és Foglalt        3-3 pont
 4. Sesztákék                          2 pont
 5. 424 Lokomotív és Ideál   1-1 pont

A DBS Kvíz bajnokság állása 3 forduló után (összesen 10 forduló lesz):

 1. Rockers                                                                13 pont
 2. Quantum                                                              12 pont
 3. Magyar Rulett                                                     10 pont
 4. Sesztákék                                                             6 pont
 5. Ideál és Foglalt                                                   3-3 pont
 6. N’ászok, Csak Csajok és 424 Lokomotív         1-1 pont