Izgalmas végjáték után a Quantum-é a nyitó forduló


Kezdetét vette a 2022-2023-as Don Bosco Kvíz bajnokságunk, amelynek rögtön egy nem mindennapi eredménnyel zárult.

Többek között a sok év után üldözőből üldözötté váló, tavalyi bajnok Quantum-mal és a többszörös bajnok Rockers-szel a fedélzeten elindult a 9 fordulósra tervezett kvíz bajnokságunk.

Az októberi első forduló 9 csapat fantáziáját mozgatta meg és annak reményében jöttek össze a DBS-ben, hogy pallérozzák elméjüket. Az idei nyitányon is a két eddig is meghatározó szerepet betöltő csapat haladt fej-fej mellett, mondhatni szó szerint, hiszen tökéletesen ugyanannyi pontszámmal zárták a kérdésköröket, de a győztes kilétét el kellett dönteni. Úgynevezett szétlövéses kérdést kaptak a felek, melyben azután érdeklődtünk, hogy hány ország királynője volt II. Erzsébet. A Rockers 57-et írt, míg a Quantum 8-at tippelt, a helyes válasz pedig a 15 volt. Így, ezzel a közelebbi tippel a címvédő Quantum nyerte az új bajnokság 1. fordulóját.

A következő alkalomra, amikor újra egymásnak feszülhetnek a csapataink november 14-én, hétfőn 19.00-i kezdéssel kerül sor. Ennél még mindig szimpla pontokért megy majd a küzdelem, de a az azután következő, karácsony előtti, adventi 3. kör már triplázó forduló lesz!

Don Bosco Kvízbajnokság, 9/1. forduló, eredmények (az elérhető maximális pontszám 49 volt):

  1. Quantum 36,5 pont – szétlövéssel győztes
  2. Rockers 36,5 pont – szétlövéssel 2. helyezett
  3. Magyar Rulett 35,5 pont
  4. Sesztákék 34 pont
  5. Telihold 33 pont

Don Bosco Kvízbajnokság, 2022-2023 idény állás, 1 forduló után:

  1. Quantum 5 pont
  2. Rockers 4 pont
  3. Magyar Rulett 3 pont
  4. Sesztákék 2 pont
  5. Telihold 1 pont