III. Kazincbarcikai Húsvéti Termelői Vásár


Vásári forgatag, finomságok, kézműves termékek, néptánc… Immár harmadik alkalommal került megrendezésre Húsvéti Termelői vásárunk a DBS-ben! 

Már korán reggel megkezdték az árusok az készülődést – igazgatták, rendezgették portékáikat az asztalokon, hogy 9 órakor már minden a lehető legszebb módon várja az érdeklődőket. A húsvéti asztalra tökéletes finomságokat vásárolhattak a látogatók!

A vásár megnyitóján elsőként Szabó Zsolt, a DBS igazgatója köszöntötte a vásározókat és az árusokat, majd Klimon István Kazincbarcika alpolgármestere, végül pedig Vitális Gábor kazincbarcikai plébános, szalézi szerzetes öntötte szavakba Húsvét közeledtével gondolatait. A megnyitó végén kisorsoltuk a Facebookon hirdetett megosztós nyereményjátékunk 3 szerencsés nyertesét is.

Természetesen nem csupán a megvásárolható termékekről szólt ez a nap sem, hiszen a vásárral párhuzamosan  kulturális programok zajlottak a vásár színpadán és a DBS falai között is.

A Kis Császta Néptáncegyüttes és az Avas Néptáncegyüttes közreműködésével igazi vásári hangulat járt át minden látogatót. A borongós időbe így csempésztek vidámságot a színvonalas előadásokkal a néptáncosok!

A vásárban sokféle portéka sorakozott – sonkák, sajtok, füstölt áruk, lekvárok, szörpök, méz és sok más finomság. Emellett számos kézműves termék is helyet kapott, mint például meseszép horgolt tojások, mézeskalácsok, faragott fatálak, és más szemet gyönyörködtető alkotások.

A vásárhoz kapcsolódóan ma került megrendezésre az Aprók Tánca programunk is, ahol ismét az apróságok mondókázása és tánca kapta a főszerepet. Szemmel láthatóan jól érezték magukat a lurkók. A talpalávalót ezúttal is a Csender népi együttes szolgáltatta, a táncoktató pedig Hejcei Gabriella volt. 

 

“Légy vidám és tedd a jót!”